Touwtrekken: een echte uitdaging. Foto: Sonja Grooters
Touwtrekken: een echte uitdaging. Foto: Sonja Grooters

Koningsdag al gevierd op de Tormijnschool

Algemeen

NOORDIJK - Vrolijke muziek klonk er op het schoolplein van de Tormijnschool. Vrijdag 23 april werd daar Koningsdag gevierd.

Traditiegetrouw werd er begonnen met een gezond ontbijt in elke klas. De Koningsdag staat in het teken van sport en spel en samen plezier hebben.

Spelletjes
Na het ontbijt gingen alle kinderen naar buiten waar ze dansten op de muziek van de Koningsspelen 2021: Zij aan zij. Deze dans was door groep 7/8 ingestudeerd en aangeleerd aan de andere kinderen. Het resultaat bood een vrolijke aanblik.

Vervolgens ging elke groep aan de slag met de spelletjes op het plein: stokvangen, reuze-sjoelen, touwtrekken, klompkegelen en nog veel meer. In de gymzaal lag de tumblingbaan waar de kinderen zich heerlijk op konden uitleven. Touwtrekken was een echte uitdaging, vooral toen alle kleuters het opnamen tegen meester Jesse.

Vossenjacht
's Middags werd er een vossenjacht gehouden. In Noordijk kon je opeens een wandelende banaan, twee spoken in de tuin op een bankje, een heks, iemand op een motor'fiets', een bakker, een kikker of een sjeik tegenkomen. Elke vos had een envelop met daarin geheime codes.
Aan het eind van de tocht moesten de kinderen deze codes omzetten naar een zin, die hen tenslotte toegang gaf tot de kluis. Daarin lag een tegoedbon voor een heerlijk ijsje, dubbel en dwars verdiend.

Sjoelen op de reuzensjoelbak. Foto: Sonja Grooters
Een 'motor'fietser is 'gesnapt' door de vossenjagers. Foto: Sonja Grooters
Zelfs een wandelende banaan kwamen de vossenjagers tegen. Foto: Sonja Grooters

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede