Naoberbus ook naar aangrenzende plaatsen

Stichtingsbestuur zoekt voorzitter

BERKELLAND - Verenigingen en stichtingen hebben allemaal een flink probleem om deze coronatijden door te komen. Sommige organisaties staat het water aan de lippen. Ook de stichting Berkelland Oproep Bus die de Naoberbus en 'het zusje', de Naober-auto runt, heeft moeite om het hoofd boven water te houden.

De vrijwilligers rijden nog maar een derde van wat de stichting gewend was. Maar met het vooruitzicht dat er meer vrijheden komen, begint de stichting ook het licht aan het eind van de tunnel te zien.

Veel klanten hebben al eens gevraagd of de stichting niet naar de aangrenzende plaatsen rijdt. Tot nu is het bestuur daar altijd wat terughoudend in geweest. Na overleg met de Belastingdienst bleek dat die daar geen bezwaar tegen had. Sinds kort is het nu mogelijk om vanuit Berkelland naar de woonkernen Lochem, Barchem en Groenlo te reizen. Wie woont in Berkelland en wie graag wil winkelen, ook in bijvoorbeeld Lochem of Groenlo, of wie gewoon bij iemand op bezoek wil, kan lid worden van de Naoberbus en daarmee de reis maken.

Het bestuur heeft besloten om vanaf 1 juni een extra strip, de instapstrip, in te voeren. Deze instapstrip geldt voor een retourrit als die op dezelfde dag plaatsvindt. Hiermee hoopt de stichting wat meer 'vlees op de botten' te krijgen. Vanaf 1 juni is het ook mogelijk om de strippenkaart in de bus of in de auto met bankpas en pincode of contactloos af te rekenen.

Ondanks herhaalde oproepen heeft zich nog niemand gemeld voor de functie van voorzitter van de stichting Berkelland Oproep Bus. Hierbij doet de stichting BOB dan ook nogmaals een dringende oproep.

Met het vooruitzicht op die eerdergenoemde vrijheden, verwacht men dat ook het aantal ritten zal toenemen. Om aan alle vervoersaanvragen te kunnen voldoen zijn er vanaf de zomer ook meer chauffeurs nodig. Wie het leuk vindt om een ander een plezier te doen, met een glimlach van een passagier als beloning, kan zich aanmelden. De vrijwillige chauffeurs vormen een gezellige hechte club.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden