Winnares Marijke Looman van de etalagewedstrijd 76 jaar bevrijding. Foto: Rob Weeber
Winnares Marijke Looman van de etalagewedstrijd 76 jaar bevrijding. Foto: Rob Weeber

Boeffies winnaar etalagewedstrijd rondom WO II

Algemeen

NEEDE - Sinds 1 april hangen er panelen over de Tweede Wereldoorlog in Needse etalages. De actie is een samenwerking van het 4 en 5 mei comité Neede en de Needse Ondernemersvereniging in het kader van 76 jaar bevrijding van ons land.

De ondernemer die qua etalageopmaak het beste aansloot bij de sfeer en de bedoeling achter de panelen, kon een prijs winnen. Tot winnaar werd verkozen kledingwinkel Boeffies & Zo van Marijke Looman. Zij ontving donderdagochtend uit handen van Herbert Leussenkamp en Dinant Rohaan een oorkonde en een flesje bevrijdingswijn. “Ik heb geen paneel hangen omdat ik dacht dat die mijn hele etalage zou vullen,’ legt Marijke uit. “In plaats daarvan heb ik allerlei militaire uitrustingszaken gebruikt als opmaak van een stukje etalage. Die kreeg ik van een vriend. Omdat ik een kinderkledingzaak heb, wilde ik ook niet dat het thema oorlog de kinderen teveel zou afschrikken. Het moest dus een beetje luchtig blijven. Mooi is wel dat de camouflageshirtjes, die ik overigens zelf ook verkoop, de kinderen erg aanspreken.”

Ook voor de bezoekers van de route zijn prijsjes te winnen. De flyers met route en vragen waren al verkrijgbaar bij Streek & Kookwinkel In Den Vlearmoes in de Oudestraat, maar liggen vanaf vrijdag ook bij alle deelnemende ondernemers.

Foto: Winnares Marijke Looman van de etalagewedstrijd 76 jaar bevrijding. (Foto: Rob Weeber)

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede