Eibergse jongeren tijdens de opname voor de videoclip op de oever van de Koningsbeek. Foto: PR
Eibergse jongeren tijdens de opname voor de videoclip op de oever van de Koningsbeek. Foto: PR

Thema Meet-Inn van mei: vertrouwen

Algemeen

BERKELLAND - Twee jaar geleden luisterde Nienke Pols naar de innerlijke stem die de weg leidde naar het oosten van het land. Op 9 mei deelt zij haar ervaringen waar dit toe leidde via de website van De nieuwe Rank.

Door onze verslaggever

De Meet-Inn is de maandelijkse ontmoeting van Berkellanders die zoeken naar zingeving of glimpen van het goddelijke. Sinds de lockdown is deze online te vinden op www.nieuwerank.nl. De combinatie van lokale muzikanten, videoclips en een gastspreker vullen het halfuur, waarna er gezamenlijk online koffie wordt gedronken. Op 9 mei is Nienke Pols de gastspreker van dienst.

Controle
De maatregelen die het kabinet telkens afkondigt hebben als doel het virus in toom te houden en te voorkomen dat ic’s in den lande overvol raken. Het blijkt een heidens karwei te zijn om het juiste te doen om het virus onder controle te houden. En daar waar maatregelen worden opgedrongen, gaat dat ten koste van individuele vrijheden. Hoe volg jij, als Berkellander, deze maatregelen?

Amersfoort-Enschede
Nienke Pols woonde in Amersfoort met haar echtgenoot toen zij de roeping kreeg naar Enschede te verhuizen. “Ik hoorde heel zachtjes de stem van God,” vertelt ze in haar gesprek met de Berkellanders. Vervolgens waren er vele praktische problemen die haar er niet meteen toe brachten om haar koffers te pakken. “Zoals het verkopen van ons huis.” Maar toen ze gehoor gaf aan de stem die bleef aandringen, bleek dat zo verkocht en was de weg open om naar Twente te komen. Nu is zij onder meer als tienerwerker verbonden aan de Evangelische Gemeente in Enschede.

Vol ongeloof
Eelco en Ineke Jager uit Borculo zingen in de Meet-Inn van 9 mei over ‘lopen op het water’, een lied dat refereert aan de bijbeltekst waarin de vrienden van Jezus vol ongeloof hem naar hun boot zien lopen. Alleen Petrus durft het aan uit de boot te stappen en erop te vertrouwen dat hij niet zinkt. “Zijn wij in staat om dat ook te doen,” vraagt Nienke zich af. ”Wat is daarvoor nodig?”
Ze legt het online uit aan de hand van drie stappen.

Koningsbeek
Per Meet-Inn zijn er videoclips waarin lokale muzikanten de muziek verzorgen. De beelden hebben als doel om de tekst van het lied te ondersteunen. Eén van die liederen is op drie plekken opgenomen in Gelselaar, waaronder aan de oever van de Koningsbeek. Tieners uit Eibergen spelen hierin een hoofdrol.

Digitale koffie
Zolang samenkomen niet mogelijk is, wordt er online koffie gedronken na de Meet-Inn. Dit is het moment om elkaar te zien en te delen wat een ieder bezig houdt. De gastspreker is uitgenodigd ook ‘aan te schuiven’ om verder kennis te maken en elkaar te inspireren. De Meet-Inn is op zondag 9 mei, 11:30 uur, te zien op www.nieuwerank.nl. Aansluitend is de digitale koffie (omstreeks 12:10 uur) via www.meet.google.com/ydr-bcez-gnx .

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede