Teodora Ionescu. Foto: PR
Teodora Ionescu. Foto: PR

Nieuwe docent Portretschilderen bij Kunstkring Ruurlo

RUURLO – Op zaterdag 12 juni biedt KunstKring Ruurlo een workshop-dag aan waarop kennisgemaakt kan worden met de nieuwe docent Portretschilderen Teodora Ionescu en haar manier van werken. De workshop wordt gegeven in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo, zodat er voldoende ruimte is om onderling afstand te houden.

De afgelopen vijf jaar heeft Irmgard Lamers met veel succes cursussen verzorgd voor de KunstKring. In het voorjaar van 2020 was zij één van de kunstschilders die deelnamen aan een aflevering van ‘Sterren op het doek’. Dit heeft haar zoveel naamsbekendheid gegeven dat zij inmiddels overstelpt wordt met schilderopdrachten en geen tijd meer heeft om les te geven. Voor de KunstKring betekende dit dus dat zij op zoek moest naar een nieuwe docent, die inmiddels gevonden is in de persoon van Teodora Ionescu.

Teodora Ionescu
Teodora is in 1984 geboren in Roemenië. Ze studeerde daar zowel Beeldende Kunst (academische kunst) als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is zeer actief op uiteenlopende gebieden van kunst. Zo exposeert ze haar beeldend werk in Nederland, Duitsland, Portugal, Roemenië en Frankrijk, maar is zij ook bezig met (solo)theater, video, performances en installaties op het snijvlak van theater en beeldende kunsten, van klassiek tot modern, van traditie naar experiment.

Zelf vertelt ze: “Ik woon al tien jaar in Nederland wat mijn nieuwe thuis is geworden. Hier ben ik actief in de kunstwereld en heb ik de afgelopen vier jaar een nieuwe roeping gevonden als kunstdocent. Naast het begeleiden en ondersteunen van de ontwikkeling van creatieve vaardigheden is mijn primaire doel als kunstdocent om meer interesse in kunst op te wekken en duidelijker te maken waarom we kunst nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat ieder van ons een min of meer onontdekt talent heeft. Als kunstenaar gebruik ik verschillende kunstdisciplines om mijn werk te maken, dat kunnen tekeningen, video’s, schilderijen en performances zijn of een mix daarvan. Hoewel ik in de laatste jaren meer geconcentreerd ben op de experimentele vorm, blijft realistische kunst met traditionele technieken een pilaar in mijn werk.”

Teodora heeft een geheel eigen stijl. Van daaruit kan zij de gevorderde cursisten een nieuwe en verfrissende kijk geven op het portretschilderen, maar ze is ook uitstekend in staat om de traditionele portretschilder-regels over te brengen aan de beginnende portretschilder.

Workshop
Om de ‘vaste’ cursisten, maar natuurlijk ook nieuwe portretschilders kennis te laten maken met de Teodora Ionescu wordt deze workshop georganiseerd. De docent zal zich voorstellen door middel van een presentatie van eigen werk en de deelnemers meenemen in haar plannen voor de lessen die zij in Ruurlo zal komen geven. Daarnaast zal zij heel graag vragen beantwoorden.
Vervolgens gaan de deelnemers vanzelfsprekend ook zelf aan de slag.
Na afloop van de workshop is er tevens gelegenheid om afscheid nemen van Irmgard als docent Portretschilderen bij de KunstKring.

Uiteraard kan deze dag alleen door gaan als dit vanwege Covid-19 ook veilig kan. Is dat niet het geval krijgt iedereen daar op tijd bericht over en zal deze workshop verzet worden naar een latere datum.


kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden