De muzikanten van OGJO hebben het stuk ingespeeld. Foto: PR
De muzikanten van OGJO hebben het stuk ingespeeld. Foto: PR Picasa

Compositie ‘Hoera voor Máxima’

Algemeen

ACHTERHOEK - Op 17 mei wordt Koningin Máxima 50 jaar. Speciaal voor haar verjaardag verschijnt een compositie voor jeugdorkesten. Het is een ode aan Máxima, die zich al jarenlang inzet voor muziekonderwijs en erevoorzitter is van Méér Muziek in de Klas. De titel van het stuk: Hoera voor Máxima.

De muziek is ingespeeld door het Oost Gelders Jeugdorkest. Dit is een harmonieorkest met jonge en talentvolle musici in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar. Het stuk is ingezongen door schoolkinderen uit groep 3 tot en met 8 van Kindcentrum De Breede Hei uit Amersfoort. De tekst van het lied gaat over H.M. Koningin Máxima. Een kort stukje uit de tekst: 'Laat je horen dans en swing; Muziek zit in je hart en in je bloed; Als je het voelt, dan is het goed; Dus zing en speel maar, speel en zing; Voor onze muzikale koningin'        

Voor wie?
Het muziekstuk is bedoeld voor beginnende en gevorderde jeugdorkesten. Daarnaast is het stuk goed te gebruiken voor in de klas tijdens de muziekles, want er zit ook tekst bij. Vanaf 17 mei zijn de opname en het repertoire gratis te downloaden op: www.musidesk.nl/hoeravoormaxima .

Door wie?
Het hele project is een initiatief van Musidesk Rijnbrink. Tekst en muziek was in handen van Jeroen Schipper. In 2019 won hij de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Ook is hij bekend van de liedjes van 123ZING (onder andere Banaan) en het Kindermuziekweeklied 2021. Het arrangement heeft Elna Lerk – de Wolf voor haar rekening genomen. Zij is op meerdere scholen actief als vakleerkracht muziek (onder andere op het Kindcentrum De Breede Hei) en arrangeert vaker voor Jeroen Schipper.

Over Musidesk
Musidesk Rijnbrink maakt zich sterk om de creativiteit die in ieder mens schuilt een leven lang te stimuleren en te faciliteren. Musidesk is expert op het brede gebied van muziek en draagt bij aan laagdrempelig muzikaal aanbod voor iedere burger. Het is de professionele partner voor de amateurmuziek in (Oost) Nederland. Er zijn 845 muziekverenigingen lid van Musidesk. Samen vertegenwoordigen deze leden circa 40.000 muzikanten. Binnen Gelderland en Overijssel heeft Musidesk een dekking van 95%.

Het muziekstuk is ook ingezonden als kaars op de taart van Méér Muziek in de Klas. In aanloop naar de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima roepen zij heel Nederland op om zich extra in te zetten voor muziekonderwijs. Gedurende 50 dagen zetten ze daarom iedere dag een muzikaal kaarsje op haar verjaardagstaart. De initiatiefnemers hopen dat Hoera voor Máxima ook wordt uitgekozen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant