Esther Klein Gunnewiek met haar Mini-Crea-Bieb. Foto: Rob Stevens
Esther Klein Gunnewiek met haar Mini-Crea-Bieb. Foto: Rob Stevens

Esthers Mini-Crea-Bieb

Algemeen

EIBERGEN - Wie in Eibergen over de Rekkenseweg richting Rekken rijdt ziet opeens aan de linkerhand een felgroen gekleurde kast. Een opvallend object dat de eentonigheid van de vele schuttingen onderbreekt. De kast staat op het voetpad, ter hoogte van de erachter gelegen Scholten-Hofmansbrink 18. Het is de Mini-Crea-Bieb van Esther Klein Gunnewiek die eerste Pinksterdag om 11:00 in de ochtend officieel in gebruik wordt genomen.

Door Rob Stevens

Je ziet ze steeds meer verschijnen. Kasten waar objecten of voedsel, meestal gratis, soms tegen betaling, geruild of meegenomen kunnen worden. Esther Klein Gunnewiek heeft de kast voor haar Mini-Crea-Bieb gekocht op Marktplaats en daarna samen met haar man gepimpt. De bedoeling van Esthers Mini-Crea-Bieb is om kinderen en ook volwassen meer aan het lezen te krijgen.

Esther: “Ik hoop dat de Mini bieb vol komt te staan met (kinder)boeken, tijdschriften en strips. Wie heeft er niet thuis boeken liggen waar je anders toch niets meer mee doet? Iedereen kan hier nu één of meerdere boeken, tijdschriften, et cetera lenen of ruilen voor een eigen boek. Ruilen mag zo vaak als je wilt. De boeken worden gestempeld om verkoop tegen te gaan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen hier met tassen vol boeken vertrekken. Ik denk aan een maximum van drie boeken. Ik wil er vooral mensen blij mee maken. Zo helpen we elkaar. Tegelijkertijd wil ik ook mijn eigen creativiteit laten blijken door de kast op te vrolijken met mini kunstwerkjes geschilderd op stenen, canvas-schilderijtjes en andere leuke creatieve mini-verrassingen. Ik zal er ook zwerfstenen in leggen (kei tof-AH).

Eerste pinksterdag om 11.00 uur wordt de mini-crea-bieb dus min of meer officieel in gebruik genomen. Wie het leuk vindt om een kijkje te nemen is welkom. Er staat wat lekkers klaar en er is een kleurwedstrijd waarmee je een leuke prijs kunt winnen. De kleurplaten om mee te nemen liggen vanaf dan klaar. De week ervoor verstopt Esther in Eibergen tien door haarzelf beschilderde stenen. Wie zo’n steen vindt kan deze tijdens de opening van de mini crea bieb tussen 11.00 en 13.00 uur inruilen voor een leuke goodiebag gevuld met kleinigheden.

Esther Klein Gunnewiek noemt zichzelf een 'crea-bea'. Dat klinkt wat gereserveerd en bescheiden voor iemand die in 2018 de publieksprijs van de Stichting Stimulering Amateur Schilderkunst won met een prachtig minutieus met potlood getekend portret van haar niet lang daarna overleden vader. Het heeft een prominente plek in haar woonkamer. En ook elders in de kamer hangen fraaie portretten getekend in een vergelijkbare stijl. Ze werkt vanuit huis en heeft daar een klein atelier op zolder.


www.facebook.com/AtelierEstherBekker

www.estherbekker.nl

www.facebook.com/EsthersMiniCreabieb

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant