Geconcentreerd wordt er gebouwd. Foto: PR
Geconcentreerd wordt er gebouwd. Foto: PR

Workshop ‘Lego WeDo zweef-challenge’ bij BIEBlab Kunstwijs

Algemeen

OOST-ACHTERHOEK - Vanaf begin juni wordt BIEBlab Kunstwijs weer gewoon in de Bibliotheek georganiseerd. Het thema van de eerste workshop is: ‘Lego WeDo zweef-challenge’. Deelnemers kunnen 2 juni terecht in Ruurlo, op 9 juni in Eibergen en op 10 juni in Lichtenvoorde. In alle vestigingen vindt het BIEBlab plaats van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan weer via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab Kunstwijs speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Met de LEGO WeDo-dozen kunnen allerlei ontwerpen gemaakt en gebouwd worden. Het resultaat is daarna te programmeren met een app. In deze workshop krijgen de deelnemers de opdracht om een LEGO bouwwerk al bungelend aan een lijn over een ravijn te laten bewegen. Is hij goed gebouwd en geprogrammeerd en haalt hij de overkant? Of stort hij te pletter? Spannend!

Twee keer per maand worden er in drie vestigingen activiteiten in het kader van BIEBlab Kunstwijs georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand en in Lichtenvoorde op de tweede en vierde donderdag van de maand. De ene keer verzorgt ‘Muziek en Kunstwijs’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag. Natuurlijk houdt men zich bij deze activiteit aan de voorschriften voor wat betreft het voorkomen van de verspreiding van corona.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant