Werkgroepleden van de UIT-agenda: (vlnr) Joost Koeslag,Steven Rupert en Jan Willem Wensink. Foto: PR
Werkgroepleden van de UIT-agenda: (vlnr) Joost Koeslag,Steven Rupert en Jan Willem Wensink. Foto: PR

Lekker UIT(-agenda) in Neede

Algemeen

NEEDE - Wat is er in Neede allemaal te doen en waar kan ik voor een evenement of activiteit terecht? Dat waren twee vragen die binnen de Gemeenschapsraad Neede (GRN) opkwamen in het streven Neede een leefbaar en toekomstbestendig dorp te houden. Rond diezelfde tijd werd er ook een accommodatieonderzoek gestart. Daaruit kwam naar voren dat er maar liefst 120 adressen zijn waar een activiteit plaatsvindt of kan plaatsvinden. De volgende stap werd het opzetten van een digitale UIT-agenda voor Neede, Rietmolen, Noordijk en Lochuizen.

Door Rob Weeber

De voormalige gemeente Neede is een actieve gemeenschap waar veel georganiseerd wordt. De bekendste evenementen zijn misschien wel het carnaval, de SEN feesten, Oranjepop en de Jammarkt. Maar dit is slechts een kleine greep uit alle activiteiten van alle horeca, stichtingen en verenigingen. De vraag was dus hoe je er snel en makkelijk achter kan komen wat er allemaal te doen is als je erop uit wilt. De oplossing werd bedacht door initiatiefnemers GRN, OVN Needse Ondernemersvereniging, Oranjepop Neede, Pipistrello, NCG de Vlearmuze, Stichting Podium Neede en Stichting Vlearmoesplein. Zij bedachten een online Uit-agenda.

Om de Uit-agenda te realiseren, werd binnen de GRN een stichting opgericht. Jan Willem Wensink, Tom Rust, Joost Koeslag en Steven Rupert vormen de werkgroep die de UIT-agenda namens de initiatiefnemers realiseren. “Het doel van de UIT-agenda is ook om de samenwerking tussen de verschillende initiatiefnemers organisaties te versterken,” aldus Wensink. “Door centraal overzichtelijk te hebben wie wat wanneer organiseert, voorkomen we niet alleen onnodige dubbelingen in het evenementen- en activiteitenaanbod, maar helpen we elkaar ook nog eens als het gaat om bijvoorbeeld de inzet van vrijwilligers, de inkoop van goederen of het uitwisselen van materialen. De site is niet alleen voor de grote evenementen bedoeld, maar ook voor kleinere bijeenkomsten als thema-avonden.”

Het aanbod binnen het online platform komt uitsluitend van verenigingen, stichtingen en horeca die een accommodatie ter beschikking hebben en/of iets willen organiseren. Via een eigen login kunnen zij hun (programma)aanbod kenbaar maken. De UIT-agenda zelf is niet via de sociale media bereikbaar, er is alleen een websiteversie die geschikt is voor gebruik op computer, tablet en mobiele telefoon.
Verder staat het platform geen reclame toe en geen activiteiten van privépersonen. Bewaking van de doelstellingen geschiedt door de GRN.

Bezoekers van het platform kunnen via filtering tot hun gewenste keuze komen waarbij ze activiteiten rechtstreeks in hun agenda kunnen opslaan. Daarnaast kunnen ze ook gebruik maken van een Facebook-, Whatsapp- en e-mailknop om activiteiten met hun eigen netwerk te delen. “Het platform heeft geen winstoogmerk,” vult Wensink aan. “Doel is dat iedereen weet wat er in de woonkernen van de voormalige gemeente Neede op enig moment te doen is. Onze motto luidt dan ook: ‘Alle accommodaties en activiteiten op één plek’.

‘Het platform
heeft geen
winstoogmerk’


Uitinneede.nl gaat begin juli live. Op dinsdag 8 juni 2021en woensdag 9 juni 2021 zijn er online introductieavonden voor organiserende partijen en accommodatiehouders. Wil je één van deze avonden bijwonen, stuur dan een e-mail naar info@uitinneede.nl. De UIT-agenda zal ook aan een nieuw logo te herkennen zijn, opgesteld in de kleuren van de vlag van de voormalige gemeente Neede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant