Het eerste lot werd overhandigd. Foto: Jaime Lebbink
Het eerste lot werd overhandigd. Foto: Jaime Lebbink JAIMELEBBINK

Notaris Kraayenhof in Borculo ontvangt eerste Zonnebloemlot

Algemeen

BORCULO/HAARLO - Notaris Hans Kraayenhof uit Borculo heeft op dinsdag 25 mei het eerste lot van de jaarlijkse Zonnebloemloterij in ontvangst genomen uit handen van de voorzitter van de Zonnebloem, afdeling Borculo-Haarlo, Ton van Uem. Het is inmiddels een traditie het eerste lot van de Zonnebloemloterij uit te reiken aan een plaatselijk bedrijf, dit jaar dus notariskantoor Kraayenhof. Het heeft vooral een symbolische betekenis, maar het geeft tevens een flinke stimulans aan een succesvolle lotenverkoop die daarop volgt.

Eerste lot
Ton van Uem zegt blij te zijn met de sympathie van de heer Kraayenhof voor het werk van de Zonnebloem. Deze onderstreepte die sympathie met het kopen van een flink aantal loten. De voorzitter van de afdeling Borculo-Haarlo refereerde in zijn speech aan het succes van de lotenverkoop in 2020. Ondanks corona werd een record aantal loten verkocht.

Corona drukt opnieuw een stempel
De afdeling hoopt op een benadering, mogelijk zelfs een evenaring of verbetering van dit resultaat. Opnieuw drukt corona een flinke stempel op niet alleen de lotenverkoop, maar ook op de activiteiten die waren gepland voor 2021. Met de vindingrijkheid van vorig jaar en de inzet van veel vrijwilligers wordt ook dit jaar de lotenverkoop weer ter hand genomen. Er kan weer huis-aan-huis worden verkocht met inachtneming van de regels, maar ook de lotenverkoop online, de benadering van kennissen, familie en vrienden per mail en telefonische bestellingen hebben in 2020 bewezen effectieve verkoopmethodes te zijn. De opbrengst die dit zal opleveren voor de afdeling zal het mogelijk maken om de activiteiten, die voor 2022 staan gepland, te kunnen realiseren. Activiteiten die als doel hebben heel veel mensen heel veel prettige momenten te bezorgen. Van een zondagsbrunch bij Peters, een ijsje eten bij Dommerholt en een gezellige muzikale voorjaarsmiddag tot een dagje uit met de bus en een boottocht op de IJssel. De Zonnebloem maakt dit mogelijk mits de omstandigheden het toelaten: 2022 zonder corona.

Wie meer wil weten over het werk van de Zonnebloem, of een bijdrage wil leveren, kan zich melden bij: Ton van Uem, 0545-272754.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede