2.	Wethouder Gerda ter Denge (midden) brengt een bezoek aan het Natuurpark Kronenkamp tijdens NL Doet. Foto: H. Bolster
2. Wethouder Gerda ter Denge (midden) brengt een bezoek aan het Natuurpark Kronenkamp tijdens NL Doet. Foto: H. Bolster

NL Doet op Natuurpark Kronenkamp

Algemeen

NEEDE - NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranjefonds. Door de corona-uitbraak werd NL Doet dit jaar van maart naar 28 en 29 mei verplaatst. In Neede deed Natuurpark Kronenkamp mee aan NL Doet. Doel was de aanleg van een buitenterras onder de bomen.

Door Rob Weeber

Vrijdag al werden alle voorbereidingen door bestuurslid en vrijwilliger Jan Lansink gecoördineerd, waarna zaterdag de bestaande, betonnen straatstenen weer op de plek konden. Met 10 vrijwilligers werd in ca. 50 m2 terras gelegd. Meer was niet verantwoord als gevolg van COVID. Verheugend was de komst van de nieuwe gebiedswethouder voor Neede, de uit Losser afkomstige CDA-politica Gerda ter Denge. Zij bracht samen met welzijnswerker Wim Staargaard van het Voormekaar team en Anja van Maren, contactpersoon bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisatie in Neede, een bezoek aan het natuurpark.

Naast uitleg over de buitenwerkzaamheden, kregen de bezoekers ook een toelichting omtrent het natuurpark zelf. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum, waar de Canon van Neede en de permanente Vleermuisexpositie te zien zijn, legde Lansink onder meer de plannen uit voor het gewenste 360 graden theater.

Vrijwilligers in de weer met het buitenterras. Foto: H. Bolster

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant