Jan Hulshof, Mike & Luca Hietbrink en Herbert Leussenkamp. Foto: PR 4 en 5 comité Neede
Jan Hulshof, Mike & Luca Hietbrink en Herbert Leussenkamp. Foto: PR 4 en 5 comité Neede

Prijswinnaars panelen expositie bekend

Algemeen

NEEDE - De panelen met vragen en informatie rond de Tweede Wereldoorlog, die in meerdere etalages van ondernemers in het centrum van Neede opgehangen waren, zijn door velen bekeken. Enkele tientallen hebben het antwoordformulier ingevuld en ingeleverd. Zaterdagmiddag zijn de prijswinnaars bekend gemaakt bij de Streekwinkel van Herbert Leussenkamp.

De hoofdprijs is gewonnen door Jan Hulshof. Jan vertelde: “Als kleine jongen kan ik me de stroom militaire voertuigen op de Borculoseweg nog goed herinneren.” Prijswinnaars Luca en Mike Hietbrink vertelden dat op de Hofmaatschool over de oorlog was gesproken en ze mede daardoor de panelen hadden gelezen om meer hierover te weten te komen. Alette Herpers kon niet aanwezig zijn en krijgt haar prijs later uitgereikt.

De groepen 8 van de Hofmaatschool, Ariënsschool en de Alfrinkschool hebben de vragen van de panelen expositie ook allemaal goed beantwoord. Voorzitter Niels Sies heeft alle leerlingen een exemplaar van de krant Het Vrije Volk van 4 april 1945 bezorgd, waarin de bevrijding van de Achterhoek inclusief Neede beschreven staat. Volgend jaar wil het comité vroegtijdig met de basisscholen om tafel om te zien wat er dan voor de groepen 8 georganiseerd kan worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant