Vernielde jampotten. Foto: Rob Stevens
Vernielde jampotten. Foto: Rob Stevens

Potten jam in de sloot gegooid in Dierentuin Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - Jaap kruidenier schrok zaterdagmorgen van rennende herten in het dierenpark aan de Venneslatweg. Dat doen ze normaal nooit. De dieren werden opgeschrikt door twee jongens die bij de ingang van het dierenpark potten jam in de sloot gooiden. Potten eigengemaakte jam van Rotaryclub Neede. Kruidenier geeft aan de Stichting Jeugdtuin Eibergen een stuk grond nabij zijn woning in bruikleen voor de dierentuin. In het dierenparkje komen kinderen in aanraking met dieren en leren ze die verzorgen.

Door Rob Stevens

De potten jam worden verkocht bij de ingang naar de dierenweide in Eibergen en aan de Rekkense binnenweg in Rekken, mooi opgesteld in een kraampje langs de kant van de weg. Mensen kunnen er in goed vertrouwen jam kopen en ter plekke zelf afrekenen door het geld in het daarvoor bestemde potje te deponeren. Het is zelfbediening.

Jaap Kruidenier was woest toen hij bij de ingang van de dierentuin zag wat er was gebeurd. Kruidenier: “De twee jongens van een jaar of tien twaalf, waren me even daarvoor al wel opgevallen. Ze waren rond elven die ochtend een beetje aan het dollen met de fiets. Maar ik had niet gezien dat ze die potten met jam over het hek in de sloot gooiden. De opbrengst van de jampotten is notabene voor het goede doel. Er zit een hoop vrijwilligerswerk in het maken van die jam. Ik heb hier vaak dezelfde Duitsers die met een tas vol jam weer naar huis vertrekken. Die roemen de kwaliteit van de jam. Maar nu moet ik zeggen dat de jam ‘Im Bach’ ligt. Dit jaar is de opbrengt notabene voor het vernieuwde skatepark op De Maat in Eibergen. Juist voor jongens van die leeftijd. Dat geld is al overgemaakt. Goede kans dat diezelfde jongens straks vrolijk gebruik maken van de vernieuwde skatebaan. Rotaryclub Neede ondersteunt elk jaar van de opbrengst van de jammarkt in Neede en de twee verkooppunten in Eibergen en Rekken, steeds een ander jeugdproject in Berkelland. Ik hoop dat die twee jongens wroeging hebben en zich bij mij melden. Ik heb hier in de dierenweide nog wel wat klusjes voor ze te doen. Het zou ze sieren als ze hier uitleg kwamen geven. Ik heb ook stiekeme hoop dat ouders weten om wie het gaat.”

Jampotten werden in de sloot gegooid. Foto: Rob Stevens

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede