Bo Aalderink gaat haar haar doneren aan Stichting Haarwensen. Hier maken ze pruiken van voor onder andere kinderen met kanker. Foto: PR.

Bo Aalderink gaat haar haar doneren aan Stichting Haarwensen. Hier maken ze pruiken van voor onder andere kinderen met kanker. Foto: PR. 

Tienjarige Bo Aalderink start actie ‘Dag lang haar, hallo KiKa’

Algemeen

In vijf dagen al meer dan duizend euro gedoneerd

Door Jan Hendriksen

RUURLO – De ‘teller’ op de website www.actievoorkika.nl voor de actie ‘Dag lang haar, hallo KiKa’ van de tienjarige Bo Aalderink uit Ruurlo staat na amper vijf dagen al op meer dan duizend euro.

“Ik ga mijn haar doneren aan Stichting Haarwensen. Hier maken ze pruiken van voor onder andere kinderen met kanker. Hiermee wil ik graag veel geld ophalen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Ik heb als kind veel wensen. Kinderen met kanker hebben er een dat is genezen. Daarom doe ik wat voor KiKa”, zo zegt Bo die de actie vorige week spontaan op eigen initiatief met hulp van haar vader en moeder startte.

Bo heeft de ‘lat’ voor de actie, waarvoor ze al talloze complimenten kreeg, hoog gelegd. Ze heeft namelijk een streefbedrag van drieduizend euro gesteld. “Of ik dat ga halen? Heel veel mensen hebben in de afgelopen dagen al een donatie gedaan. En ik hoop dat in de komende dagen nog veel meer mensen mijn actie willen steunen. Mijn juf Judith van groep zes van WonderWijs wil mij ook gaan helpen. Ze wil binnen de school mijn actie onder de aandacht brengen. Mijn vriendinnetje Tamar die nu naast me zit hier op het zwembad heeft van haar eigen zakgeld tien euro gedoneerd. En dat vind ik heel erg stoer”, zo vertelt Bo met veel enthousiasme. Het haar van Bo is momenteel maar liefst zeventig centimeter lang en hangt als ze het ‘los’ draagt tot over haar billen. “Maar meestal heb ik mijn haar in een vlecht.” Normaal knipt Bo’s kapper alleen de dode puntjes uit haar haar. Maar over enkele weken zal de Ruurlose kapster Petra Klumper van Blitz for hair de schaar flink in haar haar zetten en er minimaal 35 tot veertig centimeter van afknippen. En dat vindt Bo een klein beetje spannend. “Maar ik doe het graag om kinderen die kanker hebben te helpen. Want dat verdienen ze. Wie de actie van Bo wil steunen kan een donatie overmaken via de de website https://www.actievoorkika.nl/dag-lang-haar-hallo-kika.

Genezen
Kinderkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer één door ziekte onder kinderen. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen kanker. Op dit moment geneest 75 procent, dit betekent dat één op de vier kinderen het helaas niet redt. KiKa wil dat alle kinderen genezen. Met de actie zoals die van Bo Aalderink kan men onderzoek doen om zieke kinderen beter te behandelen en sneller te genezen.


www.actievoorkika.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant