Scharenberg. Foto: PR Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen
Scharenberg. Foto: PR Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen

Ruim dertig tuinen in Haaksbergen, Berkelland en Lochem open voor publiek

Algemeen

BERKELLAND - Het landelijke Open Tuinen Weekend (OTW) van Groei & Bloei is dit jaar op 19 en 20 juni. Binnen de afdeling Berkelland/Haaksbergen zijn ruim dertig, meest particuliere tuinen, geopend voor het publiek. Uiteraard zijn de actuele coronaregels van kracht.

De deelnemende tuinen bevinden zich in Haaksbergen, Boekelo, Usselo, Neede, Eibergen, Rekken, Borculo, Ruurlo, Haarlo, Lochem en in het Duitse Vreden. Bijna alle tuinen zijn tijdens het OTW-weekend gratis te bezoeken. De drie Duitse tuinen, Kruidenhof te Mallum (Eibergen) en Grondig Geniethen (Lochem) vragen een kleine entree. De tuinpoorten staan open van 10.00 tot 17.00 uur.

De tuineigenaren werken belangeloos mee en hebben hun uiterste best gedaan om hun tuin optimaal aan het publiek te presenteren. Uiteraard heeft de veiligheid van de bezoekers hun volle aandacht. Voor alle tuinen geldt echter ‘betreden op eigen risico’, ‘honden niet toegestaan’ en ‘houd je aan de actuele coronaregels’. Bezoekers wordt vriendelijk gevraagd om goed op hun eventueel meegebrachte kinderen te letten. Niet alleen vanwege de planten, maar ook voor hun eigen veiligheid.

In sommige tuinen wordt koffie, thee, limonade geschonken. Soms zijn plantjes te koop of zaden verkrijgbaar. In enkele tuinen is er verkoop van curiosa of heeft de eigenaar een mooie combinatie gemaakt met kunst. Dit staat allemaal vermeld in zowel het OTW-boekje als in de tuinpresentaties op www.berkelland.groei.nl.

Ook op andere momenten gedurende het jaar kunnen tuinen zéér de moeite waard zijn. Zoals in het voorjaar met bloeiende bollen en bloesempracht. Of in het najaar als de grastuinen met hun bijzondere tinten op hun mooist zijn. Info over extra openstellingen staat eveneens in het OTW-boekje. Dit is verkrijgbaar bij onder meer de VVV van Berkelland, Haaksbergen, Lochem en Vreden.

ubberink. Foto: PR Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede