Maak je eigen wereld in BIEBlab. Foto: PR
Maak je eigen wereld in BIEBlab. Foto: PR

Virtual Reality bij BIEBlab

Algemeen

OOST-ACHTERHOEK - De allerlaatste reguliere BIEBlab-bijeenkomst voor de vakantie staat in het teken van Virtual Reality. Ontwerp een eigen fantasiewereld en bekijk die met een VR-bril. Liefhebbers kunnen op 16 juni terecht in Ruurlo, op 23 juni in Eibergen en op 24 juni in Lichtenvoorde. In alle vestigingen vindt het BIEBlab plaats van 15.00 tot 16.30 uur. Het aanmelden kan via de site en de kosten voor deelname bedragen 2,50 euro. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Ontwerp je wereld in CoSpaces (virtual reality)
‘The sky is the limit’. Dat geldt zeker voor deze workshop waarin kinderen hun eigen fantasiewereld gaan ontwerpen op een computer, met een 3d tekenpakket. Zij kunnen daarna in deze eigen wereld rondlopen met een VR bril. Deze workshop wordt gegeven door Marlon van den Berg (Culturije).

BIEBlab op reis
Het reguliere BIEBlab gaat vanaf 1 juli de zomerstop in, maar de activiteiten liggen niet helemaal stil. BIEBlab gaat op reis langs alle vestigingen, ook de vestigingen waar normaliter geen activiteiten zijn. Het is al mogelijk om een plekje te reserveren voor deze gratis zomeractiviteiten.

Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’
Twee keer per maand worden er in drie vestigingen activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand en in Lichtenvoorde op de tweede en vierde donderdag van de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.
Natuurlijk houdt iedereen zich bij deze activiteit aan de geldende coronamaatregelen.


www.oostachterhoek.nl/bieblab

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede