A.L. Snijders bij zijn woning in Klein Dochteren. Foto: Gerwin Nijkamp

A.L. Snijders bij zijn woning in Klein Dochteren. Foto: Gerwin Nijkamp

Schrijver en columnist A.L. Snijders overleden

Algemeen

LOCHEM - Schrijver Peter Müller, voor velen vooral bekend onder zijn pseudoniem A.L. Snijders, is maandagochtend plotseling overleden. Müller (Amsterdam, 1937) werd bekend door het door hem zelf ontwikkelde literaire genre ZKV (zeer korte verhaal). In de regio was hij echter ook actief als columnist. Dat was hij jarenlang bij de Gelders Overijsselse Courant (GOC) en nu nog verscheen tweewekelijks een column in deze en elf andere weekbladen van Achterhoek Nieuws. Ook was hij al elf jaar de gemeenteschrijver van Lochem. Hij streek jaren geleden vanuit Amsterdam neer in Klein Dochteren. Hij was docent Nederlands aan de voormalige politieschool De Cloese. In 2010 ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.

De uitgeverij AFdH werd in 2006 opgericht door Paul Abels en Martien Frijns, speciaal om het werk van A.L. Snijders uit te geven. Inmiddels verschenen twaalf bundels met ZKV’s. De laatste, getiteld ‘Tat Tvam Asi’ kwam in april uit. Daarin waren verhalen opgenomen die  voorgedragen werden bij KRO/NCRV op NPO4 en gepubliceerd in de VPRO Gids, het Belgische dagblad De Standaard en deze krant.

Naar aanleiding hiervan werd hij onlangs geïnterviewd in het boekenprogramma ‘Brommer op Zee’ van de VPRO. Eind 2019 trad Müller in het huwelijk met Ineke Swanevelt. 

Het afgelopen jaar publiceerden wij nog een interview over zijn nieuwe boek en werden hij en Ineke Swanevelt geïnterviewd voor de rubriek Troost.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede