Alzheimer Café Berkelland weer van start, binnenkort ook online. Afbeelding: PR
Alzheimer Café Berkelland weer van start, binnenkort ook online. Afbeelding: PR

Alzheimer Café Berkelland: Veel te vertellen

BERKELLAND - Alzheimer Café Berkelland houdt normaal gesproken maandelijks een Alzheimer Café in Borculo. Vanwege corona konden er lang geen bijeenkomsten gehouden worden. Maar er is goed nieuws. Na de zomer, in september, mogen mensen elkaar weer ontmoeten. En daar verheugen de mensen van het Alzheimer Café Berkelland zich op. Eindelijk weer een plek om mensen te ontmoeten, informatie over dementie te kunnen delen en te horen hoe het met anderen en hun naasten gaat.

Alzheimer Café Berkelland krijgt een andere naam en wordt Alzheimer Trefpunt Berkelland. Deze naam dekt de lading. Het is een plek waar mensen elkaar treffen, praten met elkaar, vertellen over hun ervaringen en elkaar weer een beetje moed geven.

Daarnaast gaat het Alzheimer Café Berkelland online. Ontmoetingen kunnen online dan ook al eerder plaatsvinden dan in september. Het idee is elkaar online te ontmoeten op dinsdagavond 22 juni. Als altijd begint de bijeenkomst om 19.30 uur. Alzheimer Café Berkelland is een samenwerking aangegaan met de Stamtafel die het mogelijk maakt heel laagdrempelig elkaar op deze manier online te ontmoeten.

Tijdens deze avond gaan deelnemers kort terugkijken op de afgelopen periode. Er wordt uitleg gegeven over de herstart van het Alzheimer Trefpunt Berkelland in september en er worden tips gegeven over activiteiten en mogelijkheden voor mensen met dementie en hun naasten. Ook worden er ideeën gegeven voor wat men in de zomermaanden (samen) kan doen. Deze tips worden gegeven in samenwerking met Sportfederatie Berkelland. Wie er bij wil zijn online kan zich aanmelden via s.mijnen@alzheimervrijwilligers.nl. Daarna ontvangt men meer informatie.

Informatie en tips zijn ook te vinden via de website.


www.alzheimernederland.nl

www.dementie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden