Iedereen kan mee doen met de Berkellandse Wandel Challenge. Foto: PR
Iedereen kan mee doen met de Berkellandse Wandel Challenge. Foto: PR

Berkellandse Wandel Challenge, instappen altijd mogelijk

BERKELLAND - Gemeente Berkelland doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2021 onder de naam de Berkellandse Wandel Challenge (BWC). Er wandelen twee groepen van ongeveer 10 deelnemers bij de Achterhoekse Sport Vereniging (ASV) Eibergen op de dinsdagavond 18.00 tot 19.00 uur en de vrijdagochtend 9.00 tot 10.00 uur. Belangstellenden harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen, instappen is nog altijd mogelijk.

De zorg in Berkelland laat zich van haar beste kant zien. Diverse therapeuten, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en huisartsen wandelen een keer mee om deelnemers (die ze vaak zelf enthousiast gemaakt hebben) tips te geven. Het programma wordt georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland in samenwerking met ASV en de betrokken partners van het lokaal Sportakkoord.

Wat is de Berkellandse Wandel Challenge(BWC)?
De BWC is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de deelnemers zich gezonder voelt, 62% beter om kan gaan met diabetes en de kwaliteit van leven van deelnemers flink toeneemt na deelname aan de Challenge. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen. De challenge is inmiddels gestart maar deelnemen is nog altijd mogelijk.

Doel
Aanmelden kan voor één van beide momenten. Er wordt rekening gehouden met het wandelniveau. Het is daarom niet erg als men (nog) niet zo ver kan lopen. Het gezamenlijke doel is om na 20 weken een wandelafstand van 5 of 10 kilometer te kunnen wandelen.

Kosten
Voor deelname aan het programma betaalt men éénmalig een bedrag van 10 euro. Voor dit bedrag krijgen de deelnemers professionele begeleiding tijdens het wekelijkse wandelmoment, online coaching en een shirt.
Voor opgave of meer informatie kan men terecht bij de Sport Federatie Berkelland. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 06-23670900.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden