Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre. Foto: Martina Zuzana Šimkovicová
Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre. Foto: Martina Zuzana Šimkovicová

Balkonconcerten voor senioren

BERKELLAND - Podium Eibergen en Culturije organiseren samen van 20 tot en met 22 juni een speciale concertserie voor oudere inwoners van de gemeente Berkelland.
Zij krijgen aan huis bezoek van violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre. Het concertpodium is de tuin, de bewoners zitten op hun balkon. Vanaf daar kunnen zij in een veilige, coronaproof omgeving samen met buren, familie of vrienden van het concert genieten.

Op zondag 20 juni worden bewoners van verschillende woonzorgcentra verrast met een concert van ongeveer een half uur, op maandag en dinsdag vinden de korte concerten plaats op de locaties waar Sportfederatie Berkelland wekelijks het balkon bewegen organiseert.

Joske Elsinghorst van Culturije vertelt: “Eén van de doelstellingen van Culturije is kunst en cultuur naar de inwoners brengen, als middel om elkaar te ontmoeten en mensen met elkaar te verbinden. Daar sluit deze reeks van 10 miniconcerten in 3 dagen prima op aan!”

Josine Brackman van Podium Eibergen vult aan: “Met een bijdrage van het Noaberfonds kunnen we dit soort activiteiten ontwikkelen. We willen vanuit Podium Eibergen veel meer mensen de schoonheid en diversiteit van de klassieke muziek laten ervaren en de drempel daarvoor wegnemen. Een bezoek aan huis is daarin een geweldige optie.”

Tim Brackman (viool) en Floor Le Coultre (viool en altviool) studeerden allebei aan het Koninklijk Conservatorium. Tim, artistiek leider van Podium Eibergen, is onder meer prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. Floor werd in 2011 benoemd tot Jong Muziektalent van het Jaar. Beiden spelen als kamermusicus op grotere en kleinere podia in binnen- en buitenland. Ze zijn regelmatig te gast bij bekende radio- en televisieprogramma’s als Spiegelzaal of Podium Witteman.

Als Duo Brackman-Le Coultre bundelen ze hun muzikale krachten in muziek uit verschillende stijlperiodes. Speciaal voor deze concertserie hebben ze een aansprekende keuze van muziekstukken gemaakt. Tijdens het concert vertellen ze de luisteraars wat deze muziek zo bijzonder maakt.

www.podiumeibergen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden