Daphne Hodes speelt in de Kruidenhof te Mallum. Foto: Mariel
Daphne Hodes speelt in de Kruidenhof te Mallum. Foto: Mariel MARIEL

Popmuziek en latin songs in Kruidenhof te Mallum

Algemeen

EIBERGEN - Gitariste en gitaardocente Daphne Hodes en haar eveneens professioneel muzikale vrienden Marieke van Rooijen, Andreas Haakshorst en Saskia Ankersmid treden zondagmiddag 20 juni op in Kruidenhof te Mallum in Eibergen.

Daphne geeft gitaarles (tot dit jaar ook in Eibergen), maar staat ook regelmatig op het podium. Zij en haar vrienden nemen het publiek in drie verschillende sets mee op reis door verschillende genres, waarbij Daphne haar zingende vrienden begeleidt op een akoestische gitaar. Zelf doet ze tijdens dit optreden de backing vocals.
Het wordt een afwisselend concert. Daphne en zangeres Marieke laten mooie kleine popliedjes horen, waaronder enkele klassiekers, soms tweestemmig. Met jazz-zanger Andreas vormt Daphne het duo Sonhos Latinos en zij nemen de luisteraars mee naar een heel andere wereld, die van de tango’s en de bossa nova’s. Hierin komen de genres klassiek en jazz bij elkaar. Daphne en Saskia tenslotte spelen popmuziekcovers met meerstemmige zang en in een eigen jasje gestoken.
Daphne Hodes rondde in 2015 de opleiding klassiek gitaar aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede af. Ze is, zoals ze zelfs zegt, verslaafd aan gitaar spelen. Sinds begin 2018 vormt ze ook een muzikaal duo met Marieke van Rooijen.
Daphne en Saskia zijn al vriendinnen sinds hun elfde, toen ze samen op de muziekschool zaten. Ze hebben vele jaren samen gespeeld met medemuzikanten en ook nu nog treden ze regelmatig samen op. Het repertoire bestaat voornamelijk uit akoestische popmuziek covers.

Het concert begint om 14.00 uur. Kaarten kosten 8,50 euro (donateurs 5,50), inclusief een wandeling door de Kruidenhof.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede