Finalisten Rabo on Stage. Foto: Sanne Wevers
Finalisten Rabo on Stage. Foto: Sanne Wevers

Rabo On Stage weer van start

Algemeen

WINTERSWIJK - Rabo On Stage, hét Open Podium van de Achterhoek gaat weer van start. Na de eerste voorronde in februari 2020 in theater De Storm in Winterswijk sloeg corona toe en werd het langere tijd muisstil op alle podia. Op zaterdag 19 juni is de herstart in Amphion in Doetinchem. Dan strijden 10 groepen en solisten om 4 plekken die recht geven op een finaleplek en onder meer masterclasses en een optreden op het festival Mañana Mañana in Laren (Gld).

De eerste voorronde leverde al twee kandidaten op, wat het totaal op zes finalisten brengt. In de organisatie heeft zich een wijziging voorgedaan. Tot nu toe was Rabo on Stage een samenwerkingsverband van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, Rabobank Graafschap en vier theaters. Dit zijn Schouwburg Lochem, Theater Hanzehof & Buitensociëteit Zutphen, Amphion Cultuurbedrijf Doetinchem en Theater De Storm Winterswijk. Inmiddels heeft zich de Feestfabriek/Alles Komt Goed BV zich hierbij gevoegd. Dat is goed nieuws voor de kandidaten omdat nu deuren open gaan die anders gesloten blijven voor startende artiesten. De Feestfabriek is onder meer bekend als organisator van de Zwarte Cross en Mañana Mañana.

Jury
De jury bestaat uit mensen die professioneel bezig zijn met muziek en theater. Ook de Rabobank levert een jurylid, Annemiek Hiddink. Zij is vakdirecteur Private Banking (woonachtig in Doetinchem en tevens lid van de Raad van Toezicht van Amphion). Robin Muilwijk producer, bassist en docent bandcoaching aan het Deltion College. Yanique Klein Hesselink is docent muziektheater aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ en vocal-coach. Antwan van Horik is directeur van De Schoenfabriek en programmeur van de Zwarte Cross.

Na de auditiedag van 19 juni in Doetinchem volgt in augustus een optreden op Mañana Mañana. Dit festival staat gepland voor 12 tot en met 15 augustus op een nieuwe locatie bij kasteel Oolde in Laren.

Terugkomdag
Op 16 oktober worden de zes overgebleven kandidaten verwacht in Theater De Hanzehof & Buitensociëteit in Zutphen voor een terugkomdag. Daar wordt een dag lang gewerkt aan allerlei vaardigheden die van belang zijn voor een goede presentatie als artiest. Dit gebeurt onder meer in de vorm van masterclasses door professionals.

Finale
Op 11 december wordt dan de grote finale gehouden in Schouwburg Lochem. Dan wordt bepaald wie hét talent van de Achterhoek is. De winnaar krijgt de beschikking over een bedrag waarmee naar eigen inzicht leerzame workshops en/of vakkundige begeleiding.
Komende zaterdag staan op het podium: de band Chemical Clouds, stand-up comedy Noud, musicaltalent Josephine, Singer-songwriter Janna Baerends, Singer-Songwriter Valerie, Alternatieve Americana band Olaf & Band, The Nightingirls met Pop- en jazznummers, zangeres Marjolijn, toneelspeelster Mila, zangeres Estelle, zangeres Yara Beeks, Benjamin de Groot: Zang / Singer-Songwriter.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede