Natuur en cultuur op Natuurpark Kronenkamp. Foto: Rob Weeber
Natuur en cultuur op Natuurpark Kronenkamp. Foto: Rob Weeber

Natuurpark Kronenkamp opent deuren met veel zomerse activiteiten

Algemeen

Kronenkamp opent deuren met veel zomerse activiteiten

NEEDE - Door de coronauitbraak moest bezoekerscentrum Het Filter van Natuurpark Kronenkamp in Neede noodgedwongen de deuren dichthouden. In eerste instantie gokte men op heropening op 5 juni, maar dat ging nog niet. Nu staat 6 juli als openingsdatum, tevens de start van een boordevol zomerprogramma voor jong en oud. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Culturije en de Stichting Sportfederatie Berkelland.

Door Rob Weeber

In de maanden juli, augustus en september is er iedere woensdag en zaterdag een activiteit. Voor juli start het programma op woensdag 7 juli met het programmaonderdeel ‘Ouderen portretteren’. Onder begeleiding van kunstenaar Hilda Haselberg kunnen kinderen van obs De Hofmaat ouderen portretteren in Livio Woonzorglocatie De Werf. Daar is tevens werk van Haselberg te zien. Het volgende ‘Ouderen portretteren’ is op woensdag 21 juli. Op 10 juli worden natuurfilms van IVN’er Jan van der Heijden getoond in Het Filter en op 14 juli films van Oud Neede in samenwerking met de Historische Kring Neede. Drie dagen later, 17 juli, volgt een workshop mandenvlechten onder leiding van Carla Slotboom. Op 20 juli wordt er ‘levend stratego’ gespeeld met basisschoolleerlingen en jongeren. Op 24 juli is er de activiteit ‘terrein beleven, herbarium’. Daarna volgen nog ‘BLOOMstuk maken’ met Marieke Lubbers op 28 juli en de kindervoorstelling ‘Buurman in de natuur’ in samenwerking met Culturije op 31 juli. Tenslotte is er iedere vrijdag in juli vanaf 13.00 uur een dorpswandeling onder leiding van Henk Oldemenger.

Muziek op schoot
Het programma voor augustus en september volgt nog, maar de organisatie wijst alvast op enkele highlights. In augustus verzorgt Ellen Tackenkamp vier keer het onderdeel ‘Muziek op schoot’ voor kinderen. Op 4 september is er een natuurfeest voor kinderen van alle leeftijden waarbij diverse activiteiten plaatsvinden. Tevens start in september de ‘Dorpskamer’ in Het Filter. De Dorpskamer is een ontmoetingsplek vanuit de WMO waar iedereen voor ontmoeting en gezelligheid binnen kan lopen. Tenslotte zijn in Het Filter doorlopend de vleemuizententoonstelling en het Canon Neede, de geschiedenis van het dorp, te zien, kan men daar ook het formulier voor de foto/puzzeltocht afhalen en worden er regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Informatie in Het Filter
Voor de activiteiten geldt dat sommige gratis zijn en andere betaald. Soms ook moet direct bij de aanbieder ervan ingeschreven worden. Alle benodigde informatie over de activiteiten kan men in Het Filter krijgen.
Het bezoekerscentrum is iedere woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Bellen kan ook: 0545-796540. De activiteiten staan ook open voor toeristen die gedurende de drie maanden in Berkelland verblijven. Verder wijst de organisatie op de actie ‘Meedoenarrangement voor volwassenen’ van de SDOA voor inwoners van Berkelland, bedoeld voor mensen met een kleine beurs. Meer informatie hierover is te vinden op https://berkelland.forus.io/explanation. Voor meer informatie over Natuurprak Kronenkamp kan men een kijkje nemen op de website.


natuurparkkronenkamp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant