Survival Neede dit jaar op de Berg

Algemeen

NEEDE - Dit jaar houdt de Stichting Survival Neede een aangepaste survivalrun. Op 23 en 24 oktober wordt er een speciaal parcours gebouwd op de Needse Berg. In juli gaat de inschrijving open.

Ten eerste is er een nieuwe klasse in de survivalsport: de BSR (Basis Survival Run). Deze klasse moet een verbinding gaan vormen tussen de amateur survival atleet en de licentie wedstrijd atleet. Het parcours voor deze klasse is qua lengte gelijk aan de Korte Survival Run (KSR). Een lengte tussen de 6 en 9 kilometer. Het verschil zit in de zwaarte van de hindernissen, in het BSR parcours worden deze minder technisch (geen verticale knijpkracht zoals korte klossen en touwtjes) maar daarmee zeker niet minder zwaar.

Dit jaar geen water in de run maar wel mooie hoogteverschillen op de berg, pittige combinatie hindernissen door een erg mooi gebied. Zoals de atleten van ons gewend zijn een parcours waar de hindernissen het verschil zullen maken tussen de atleten. Omdat in 2020 de run op het laatste moment niet kon doorgaan krijgen de inschrijvers dit jaar 30% korting op het inschrijfgeld. Maar schrijf op tijd in wat vol is vol.

De verwachting is dat in oktober wel weer publiek en begeleiders toelaten mogen worden dus wordt op de berg ook ruimte gemaakt voor een mooi finishterrein met vermaak.
Omdat nog niet geheel duidelijk is welke voorwaarden de gemeente gaat stellen aan de vergunning blijft het belangrijk om de info te volgen dat kan op Facebook, Twitter of op de site.


www.facebook.com/SurvivalrunNeede

twitter.com/SurvivalNeede

survivalneede.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant