<p>Het logo van Eibergen Gezond. Foto: PR</p>

Het logo van Eibergen Gezond. Foto: PR

Zorgprofessionals bundelen krachten in Eibergen Gezond

Inwoners helpen bewust en gezond te leven

EIBERGEN - Zorgprofessionals in Eibergen hebben hun krachten gebundeld om de inwoners te helpen bewust en gezond te leven; Eibergen Gezond! Zij doen dit door initiatieven te bundelen en elkaar op de hoogte te houden van ieders expertises vanuit het idee: ‘We kunnen samen méér.’

Eibergen Gezond hield donderdag 8 juli een ZomerZOOM onlinebijeenkomst voor zorg- en welzijnsprofessionals in Eibergen. Tijdens deze bijeenkomst werd het Eibergen Gezond logo onthuld, leerden de professionals elkaar beter kennen en informerende ze elkaar over wat er speelt binnen Eibergen Gezond.

De inwoner van Eibergen staat centraal binnen Eibergen Gezond en daarom heen staat een netwerk van zorgverleners, sociaal domein en vrijwilligers. De betrokkenen leren elkaar steeds beter kennen waardoor korte lijntjes ontstaan, om de inwoner op efficiënte en zinnige manier te ondersteunen. De eigen regie van de inwoner is een belangrijke pijler. De focus wordt verplaatst van zorg naar preventie en is gericht op een gezond Eibergen.

Binnen Eibergen Gezond zijn werkgroepen gevormd die actief aan de slag gaan met de thema’s  ’Elkaar beter vinden, communicatie en zichtbaarheid van organisaties en initiatieven’; ‘Corona nazorg’; ‘Bevorderen van zelfredzaamheid bij (kwetsbare) ouderen’ en ‘Taal en gezondheidsvaardigheden’.

Inwoners zijn ontzettend belangrijk in dit proces om samen te gaan voor een positieve gezondheid. Volg de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van Eibergen Gezond.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden