<p>Smokey. Foto: PR</p>

Smokey. Foto: PR

Escaperoom keert deze zomer terug in Brandweermuseum

BORCULO - Brand blussen is al zo oud als de mensheid, maar waar we vroeger de emmers met de hand doorgaven, hebben de spuitgasten tegenwoordig een pomp die ruim 1.000 liter water per minuut levert. Gelukkig kunnen de brandweermannen rekenen op technologische ontwikkelingen om hun gevaarlijke en inspannende werk uit te voeren.

Door Rob Weeber

De geschiedenis van brandbestrijding wordt door het Brandweermuseum in Borculo fraai in beeld gebracht. Daarnaast geeft het museum een inkijk in de bijzondere bijdrage en verantwoordelijkheid die de mensen van de brandweer leveren. Wie het gevoel brandweerman te zijn zelf wil beleven, kan zich deze zomer onderdompelen in het avontuur van gedeelde toewijding, solidariteit en vriendschap. Deze zomervakantie komt namelijk de escaperoom weer naar het brandweermuseum. Op een speelse wijze wordt voor jong en oud uitgelegd hoe je met behulp van opdrachten in tien minuten kan ontsnappen uit een huis waar brand woedt.

De escaperoom is geopend van maandag 19 juli tot en met vrijdag 13 augustus, met uitzondering van de zaterdag en de zondag. Ook Smokey komt deze vakantie logeren, maar of hij elke dag op tijd wakker is, is nog niet bekend. Verder zijn er deze vakantie vanaf woensdag 21 juli weer de instapritten, om 14.30 uur.

Voor meer informatie en reservering kan men terecht bij het VVV/TIB Borculo tel. 0545-271966. Check ook de website en FB-pagina van het museum voor meer informatie over Smokey.

https://brandweermuseumborculo.nl/

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden