<p>Etalage Kluiversgang. Foto: Rob Stevens</p>

Etalage Kluiversgang. Foto: Rob Stevens

Los ‘t mysterie van Eibergen op

EIBERGEN - Wie herinnert zich niet de tijden van Pokémon? Van kinderen geestdriftig op hun smartphone turend op zoek naar digitale wezens. Dat kan nu binnenkort ook in Eibergen, met de Berkelgame. Tijdens het Berkelfestival op 22 augustus wordt het spel officieel geïntroduceerd.

Door Rob Stevens

In de Kluiversgang is een etalage beplakt met een afbeelding die de sfeer van het spel goed uitbeeld. Een boot met de vlag van de Achterhoek vaart in een mysterieuze omgeving over de Berkel. Op de bodem en langs de oever liggen diverse voorwerpen. Het beeld roept vraagtekens op. Wat is er aan de hand, wat is er gebeurd? Het is aan de gamer om dat uit te vinden!

De Berkelgame speel je op je smartphone of tablet. Het avontuur begint op De Brink en voert de gamer langs de oever van de Berkel naar de Mallumse Molen. Onderweg ontmoet de gamer verschillende personages en moeten allerlei voorwerpen verzameld worden. Doel van het spel is het ‘Mysterie van Eibergen op te lossen’. Er zijn ook andere versies van het spel met een eigen verhaallijn in Vreden en ’t Zwilbrock.

Spelers kunnen in het spel Berkelcoins ‘verdienen’ die bij plaatselijke ondernemers voor een kleinigheid kunnen worden ingewisseld. Wie de Berkelgame helemaal uitspeelt kan bij de Plus als beloning een waterfles ophalen met daarin een flaconnetje waarmee een bruisend drankje kan worden gefabriceerd.

Om het spel te kunnen spelen moet eerst een QR-code gescand worden en de app spacetime layers gedownload. De QR code dient vervolgens opnieuw te worden gescand waarna het spel op De Brink begint. Ontmoet daar het eerste digitale personage en laat je als vanzelf verder leiden. Verdere informatie is te vinden op www.berkelgame.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden