Afscheid groep 8 van de Sterrenboog: het insectenhotel. Foto: PR
Afscheid groep 8 van de Sterrenboog: het insectenhotel. Foto: PR

Insectenhotel, musical en trekkerparade

Algemeen

Afscheid groep 8 van de Sterrenboog

BELTRUM - De leerlingen van groep 8 van de Sterrenboog in Beltrum hebben deze week afscheid genomen van de basisschool. Voor het afscheid pakte de groep groots uit. Maandagmiddag 12 juli tegen 14.00 uur werden de klassen buiten op het schoolplein verzameld, er waren ook enkele ouders aanwezig. Onder het luid aftellen van 8 naar 1 werd er een groot insectenhotel onthuld.

Dit hotel is gemaakt van allerlei restmateriaal door de Groenlose imker Stephan Damman. In het hotel is door het gebruik van verschillende materialen het leerjaar 2020-2021 en groep 8 op te maken. Ook het logo van de sterrenboog ontbreekt niet, de vijf poppetjes.
Naast de onthulling van dit cadeau, was er ’s avonds een uitvoering van de musical ‘Sabotage op het spoor’. Door de geldende coronamaatregelen niet in de aula van de school, maar in café/zalencentrum Dute, dat speciaal voor deze gelegenheid de deuren had geopend.

Woensdagochtend stond in het teken van het echte afscheid van de schoolverlaters. Met een parade van trekkers werden de leerlingen thuis opgehaald en met een passend toeterconcert bij school afgeleverd. Waar na het nuttigen van een ontbijt, gesponsord door bakkerij Stroet, de klas voor de laatste keer de school binnen ging. Om 14.00 uur mochten de aanstaande brugpiepers hun laatste spullen uit de klas pakken. De andere groepen en leerkrachten vormden een erehaag buiten en onder luid gejoel werden ze uitgezwaaid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede