Het Rekkense kerkgebouw. Foto: PR
Het Rekkense kerkgebouw. Foto: PR

Open huis Kerk op het Kip met presentatie ontwerpen herinrichting kerkgebouw

Algemeen

REKKEN - Op zondag 25 juli is iedereen van 11.00 uur tot 15.00 uur welkom in de Kerk op het Kip in Rekken. Dan worden de ontwerpen voor de herinrichting van het kerkgebouw gepresenteerd.

Nadat op maandag 12 juli de kerk is overgedragen aan de Stichting t.b.v het behoud van het Kerkgebouw, kunnen geleidelijk aan de plannen die zijn gemaakt voor aanpassing en gebruik van het gebouw in gang gezet worden.
In aanloop hiernaartoe hebben een achttal studentes van de Jan des Bouvrie opleiding aan de Saxion Hogeschool in Deventer de opdracht gekregen hun visie te geven over een mogelijke invulling van de kerk, waarbij er een deel van de kerk moest worden ingericht voor overnachtingen. Drie kamers op basis van bed & breakfast opnemen in het gebouw dat vervolgens gebruikt zal gaan worden als ontmoetingsruimte voor jong en oud uit Rekken en omstreken. De resultaten zijn naast het oorspronkelijke ontwerp van architect Pim van Dijk verassend te noemen en daarom wil de stichting iedereen uitnodigen om deze te komen bekijken. Vier studentes zijn zelf ook aanwezig om een toelichting te geven op hun ontwerpen en hoe ze hiertoe zijn gekomen. De andere ontwerpen zullen ook gepresenteerd worden. Daarnaast is eenieder vrij om de kerk te bezichtigen en kennis te maken met het stichtingsbestuur, dat samen met de locatieraad de plannen verder zal gaan uitwerken en concretiseren. Men is benieuwd naar de reactie van de bezoekers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede