Dit jaar geen oogstfeest in Rekken. We moeten het met de foto's van eerder doen. Foto: PR
Dit jaar geen oogstfeest in Rekken. We moeten het met de foto's van eerder doen. Foto: PR

Oogstdag Piepermolen gaat niet door

REKKEN - Zaterdag 7 augustus zou het tweejaarlijkse oogstfeest bij de Piepermolen worden georganiseerd. 3 augustus 2019 werd dit feest voor het laatst georganiseerd door de ‘Stichting Vrienden van de Piepermolen’. Voorlopig zal dat de laatste blijven, want (ook) de editie 2021 gaat niet door.

‘s Morgens werd dan de rogge op ouderwetse wijze van het land gehaald. Dat gebeurde met een door het paard voortgetrokken maaimachine, maar ook met de zig, een soort handzeis. De boeren en boerinnen die op het land werkten, zetten de roggehalmen op schoven en vervolgens werd er gedorst met dorsvlegels zoals dat vroeger ook gebruikelijk was. Rond 13.00 uur was het vespertijd: de boeren en boerinnen gingen even rusten om op het land koffie en brood te nuttigen.
Voor de bezoekers waren er als gebruikelijk heerlijke pannenkoeken en de bakker bakte in de buitenoven verse bollen. Het feest werd opgeluisterd door de Rekkense folkloristische dansgroep de Plaggenmeijers.
Het bestuur van de ‘Vrienden van de Piepermolen’ was aanvankelijk van plan het feest door te laten gaan met inachtneming van de coronamaatregelen, maar bij nader inzien zou het feest dit jaar met alle beperkingen niet het feest worden dat men mocht verwachten zoals in voorgaande jaren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden