Witte Kruis is verantwoordelijk voor de ambulancezorg. Foto: Frank Vinkenvleugel

Witte Kruis is verantwoordelijk voor de ambulancezorg. Foto: Frank Vinkenvleugel

Gemeenschappelijke Patiëntenraad Witte Kruis zoekt leden

Algemeen

REGIO - Wie ervaring heeft met de ambulancezorg als patiënt, ex-patiënt, familielid of naaste en de belangen van patiënten wil behartigen en met Witte Kruis wil meedenken en adviseren vanuit patiëntperspectief? Dan biedt de gemeenschappelijke Patiëntenraad Witte Kruis een uitgelezen kans. 

Witte Kruis is verantwoordelijk voor de ambulancezorg, onder andere in regio Noord- en Oost-Gelderland (onder meer de gemeentes Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen). Witte Kruis vindt het, naast de wettelijke plicht, belangrijk dat het perspectief van de patiënt nog meer wordt meegenomen in het streven om de zorg te verbeteren en kwalitatief goede en veilige zorg te borgen. Daarom wordt er een gemeenschappelijke Patiëntenraad voor de regio’s Noord-Holland Noord, Zeeland en Noord- en Oost-Gelderland opgericht. Na de zomer van 2021 wordt de Patiëntenraad geïnstalleerd. Zorgbelang Inclusief ondersteunt Witte Kruis bij de oprichting van deze Patiëntenraad.

De Patiëntenraad behartigt de collectieve belangen van alle (toekomstige) patiënten en bestaat uit zes tot acht leden, verspreid over de regio’s. De Patiëntenraad spreekt twee tot vier keer per jaar met management en/of bestuur over ontwikkelingen en thema’s binnen de organisatie, zoals bereikbaarheid, toegankelijkheid en communicatie.

Wie geïnteresseerd is kan even kijken op de website van Zorgbelang Inclusief, bij Vacatures of via zorgbelanginclusief.nl voor meer informatie over de Patiëntenraad en de profielschets.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede