<p>De locatie van de voormalige rioolwaterzuivering is nu een beleef- en natuurpark. Foto: pr Kronenkamp</p>

De locatie van de voormalige rioolwaterzuivering is nu een beleef- en natuurpark. Foto: pr Kronenkamp

Jong en oud Natuurpark Kronenkamp

NEEDE - Natuurpark Kronenkamp is ontstaan op de locatie van de voormalige rioolwaterzuivering aan de Kronenkamp 14 in Neede. Het terrein is omgetoverd tot een beleef- en natuurpark. Er zijn diverse activiteiten voor zowel jong als oud. Het programma voor de maand augustus is bekend.

Een voormalig zuiveringsfilter is omgebouwd tot ontmoetings- en bezoekerscentrum, genaamd ‘Het Filter’. In Het Filter kunnen bezoekers de canon over de geschiedenis van Neede en de vleermuizententoonstelling bezichtigen en een consumptie nuttigen.

Bezoekers zijn welkom van dinsdag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur. Sinds kort is het natuurpark een natuurlijke speelplek rijker. Met een waterspeelplek en een klim- en klauterbos is het een waar avontuurlijk speelparadijs geworden. Voor de jongere kinderen. Ouders kunnen ondertussen op het muurtje of aan de picknicktafels genieten van de rust met een lekker kopje koffie of lekker meespelen.

In de maand augustus worden voor jong & oud(er) de volgende activiteiten georganiseerd: Muziek op schoot door Ellen Tackenkamp en het voorlezen van het Wilde dierenorkest van Dan Brown met de app klassieke muziek (link met de bibliotheek). Deze activiteit bestaat uit een serie van vier bijeenkomsten op de woensdagen 4, 11, 18 en 25 augustus van 10.30 tot 11.30 uur.
Op zaterdag 7 augustus worden natuurfilms van Jan van der Heijde vertoond. Woensdag 11 augustus is er een vertoning van films over oud-Neede door de Historische Kring Neede. Op 14 augustus kan men objecten vlechten met wilgentenen onder leiding van Carla Slotboom. Knikkerkunst door de activiteitengroep staat er voor woensdag 18 augustus op de planning. Natuurfilms van Jan van der Heijde zijn op zaterdag 21 augustus te zien. Ook een week later staan de natuurfilms van Jan van der Heijde op de agenda. Op de vrijdagen 6 en 13 augustus kan men deelnemen aan de Dorpswandeling (duur 2 uur), gegidst door Henk Oldemenger, met de start om 13.00 uur; de opgave kan ter plekke en de kosten voor deelname bedragen 5 euro, inclusief consumptie.
De Fotopuzzeltocht Neede, is tijdens openingstijden verkrijgbaar in Het Filter. De kosten hiervoor bedragen 2,50 euro.

Voor het complete programma met toelichting, inclusief eventuele kosten voor deelname, is er de website www.natuurparkkronenkamp.nl.

Het is gewenst om voor deelname even aan te melden via bovenvermelde website of tijdens de openingstijden in het ontmoetingscentrum Het Filter, via tel. 0545 – 79 65 40. Eveneens kan men zich rechtstreeks aanmelden via het mailadres van de aanbieder van de activiteit.
Ouderen kunnen voor vervoer gebruikmaken van de Vlearmoesbus (reserveren via tel. 06 – 57 32 68 73).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden