De cover van het nieuwe magazine van VIOS Beltrum. Foto: Theo Huijskes
De cover van het nieuwe magazine van VIOS Beltrum. Foto: Theo Huijskes

VIOS Beltrum neemt voorschot op nieuwe voetbalseizoen

BELTRUM - Voetbalvereniging VIOS Beltrum heeft reeds in een vroeg stadium een voorschot genomen op het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022. Dit werd vorm en inhoud gegeven met de overhandiging en vervolgens de verspreiding van een kleurrijk, bijna professioneel magazine, waarin alle clubgeledingen van jong tot oud aan bod komen. 

Door Theo Huijskes

Opvallend nieuws in het magazine betreft de mededeling dat Marboma, gespecialiseerd in keukens, badkamers en vloeren, de nieuwe hoofdsponsor is van de Beltrumse voetbalfamilie. In dit geval als opvolger van Café-Restaurant Spilman, hét horecabedrijf in Beltrum dat helaas tot sluiting is overgegaan. Daarnaast is Scharenborg Assurantiën en RegioBank de nieuwe shirtsponsor geworden van het tweede herenteam van VIOS.

Naast veel verenigingsnieuws, en dat met name toegespitst op het komende voetbalseizoen, is het 60 pagina’s tellende magazine ook gevuld met berichtgeving over de kunstgraskeuze op het sportpark De Sonders, alsmede met het propageren van een nieuwe parel binnen de Beltrumse gemeenschap, te weten het Speel- en Beweegpark De Stroet. Verder is de redactie van het bulletin op bezoek bij Jan Boverhof, voorzitter van de sportcentrale VIOS.

Een bijzonder amusant verhaal is in het magazine gewijd aan de inmiddels 77-jarige clubman Frans Nijbroek, onder andere vele jaren niet alleen assistent-scheidsrechter maar ook teambegeleider van VIOS 1. Volgens Nijbroek beleefde hij met name legendarische momenten tijdens de confrontaties met het ‘grote’ Grol. “Wedstrijden waarbij tweeduizend toeschouwers aanwezig waren en onder mijn leiderschap nooit werden verloren.”

Overigens werd het eerste exemplaar van het VIOS-magazine officieel aangeboden aan Jan Stoteler, in Beltrum en Avest beter bekend als ‘Jan Kip’ en inmiddels hersteld van enkele zware operaties. Jan, een bijzonder trouw lid van VIOS en tegelijkertijd een fanatiek supporter, kan nu het voor hem weer mogelijk niet wachten om als toeschouwer het sportpark ‘de Sonders’ te betreden voor het aanschouwen van wedstrijden van ‘zijn’ VIOS.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden