Foto: PR

Foto: PR

Succesvolle open inloop vaccineren krijgt vervolg

Algemeen

Nu in Doetinchem, Zutphen en Apeldoorn

BORCULO/REGIO - Vorige week woensdag en donderdag kon iedereen zonder afspraak een coronavaccinatie halen op de vaccinatielocaties in Borculo en Lichtenvoorde. Deze open inlopen waren een groot succes. In Borculo kwamen 92 mensen voor een vaccinatie en in Lichtenvoorde waren er 303 bezoekers. Door dit succes werd besloten om die vrije inloop vaker te houden; dat gebeurt op de vaccinatielocaties in Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen.

Bezoekers gaven aan dit een laagdrempelige manier van vaccineren te vinden. Een aantal was door de vakantie nog niet toegekomen aan het maken van een afspraak. Een 90-jarige bezoeker werd door haar buurman gebracht omdat ze het samen over vaccineren gehad hadden. Op beide locaties hebben jongeren de meeste interesse in vaccineren zonder afspraak. Ongeveer de helft van het aantal bezoekers komt uit geboortejaar 2003 en later. De overige 50 procent is meer verspreid over de andere geboortejaren.

Dagelijks
Gezien dit succes is er besloten om bij de andere vaccinatielocaties van GGD Noord- en Oost-Gelderland een week lang dagelijks open inloop te houden. Op de vaccinatielocaties in Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen is het van 9 tot en met 15 augustus van 11.00 tot 19.00 uur mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen. De afspraken in Harderwijk zitten al zo vol dat hier deze week geen vrije inloop mogelijk is. De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een tweede prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk. Belangrijk: neem een ID-bewijs mee.

Afspraak
Na de vaccinatie wordt een afspraak voor de tweede prik gemaakt. Deze vindt minimaal 4 weken na de eerste prik plaats. De afspraak voor de tweede prik vindt in sommige gevallen op een andere locatie plaats in verband met de sluiting van vaccinatielocaties.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant