Het klompenpad wordt 10 september officieel geopend. Foto: PR

Het klompenpad wordt 10 september officieel geopend. Foto: PR

Feestelijke opening Klompenpad Reckense Markepad

Algemeen

REKKEN - Het Klompenpad in Rekken: het Reckense Markepad, krijgt op vrijdag 10 september zijn feestelijke opening. Wethouder Gerda ter Denge van gemeente Berkelland en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening met een optreden van Toneelvereniging De Plankeniers vindt plaats om 15.00 uur in Café Kerkemeijer aan de Rekkenseweg 44 in Rekken. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Klompen aan, rugzak op en gaan!

 Sinds 10 juli is dit Klompenpad op de grens van Gelderland met Duitsland open voor wandelaars. Vanwege de coronamaatregelen was een officiële opening toen niet mogelijk. Bij de besloten feestelijke opening op 10 september worden de vrijwilligers van de klompenpadwerkgroep en de grondeigenaren, vooral boeren, die hun medewerking verlenen door hun grond open te stellen voor wandelaars, in het zonnetje gezet. 

Gastenboek
Het Reckense Markepad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Rekken. Wandelen door een beekdal, hoogveen, leemgaten en de voormalige kolonie. Wandelaars zijn enthousiast gezien hun reacties in het gastenboek op www.klompenpaden.nl: “Elf kilometer langs rivieren en weilanden. Met het trekpondje naar de overkant. Hele goede wegwijzers. Topwandelroute” en “Het meest oostelijk in Nederland gelegen Klompenpad en wat een prachtig pad is dit.”

 Dit Klompenpad is onder begeleiding van SLG en met medewerking van enthousiaste vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, Belangenvereniging Rekken, de gemeente Berkelland, Staatsbosbeheer en Waterschap Rijn en IJssel tot stand gekomen. De wandelroute is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, gemeente Berkelland en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app
De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden zijn onder andere verkrijgbaar bij de twee startpunten Café-Restaurant Rotering en Fiets- en Kanoverhuur Ten Brinke, bij het opstappunt Snackbar ’t Kip/Café Kerkemeijer en bij de VVV’s in de regio.

Honden verboden
Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, veelal boeren, daarom geldt de regel dat honden verboden zijn, ook aangelijnde honden zijn niet welkom, in verband met verstoring van vee en wild. Dit is aangegeven op speciale welkomstborden bij de ingang van een terrein. Waar de route gebruikmaakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden-app.

Kijk voor meer informatie op de website over klompenpaden of op Facebook.

www.klompenpaden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant