IKC het Sterrenpalet. Foto: Rob Stevens
IKC het Sterrenpalet. Foto: Rob Stevens

Ruimtegebrek ’t Sterrenpalet

Tegen verwachtingen in, toename aantal leerlingen 

EIBERGEN - Nog maar pas geleden in 2019 werd de nieuwbouw van Integraal Kindcentrum (IKC) het Sterrenpalet officieel in gebruik genomen. En nu al moeten er noodmaatregelen genomen worden om het tekort aan ruimte op te lossen. Terwijl nota bene bij samenvoeging van drie basisscholen tot het Sterrenpalet ook leegstand een van de redenen tot samengaan was. Noodgedwongen is nu de ruimte voor de BSO en praktijkactiviteiten al omgebouwd tot klaslokaal, net als het speellokaal. Een locatie aan de Klaashofweg en de Pickerhal wordt gebruikt voor bewegingsonderwijs.

Tegen de verwachting in is het aantal leerlingen de afgelopen tijd sterk toegenomen. Op basis van de destijds bekende informatie is gebouwd voor 230 leerlingen. Bij ingebruikname van het vernieuwde IKC telde de school echter al 277 leerlingen. Op 1 oktober 2020 waren dat 297 leerlingen en voor 1 oktober dit jaar rekent men op 303 leerlingen. Uit nieuwe leerlingenprognoses van een extern bureau blijkt dat er tenminste voor tien jaar een oplossing nodig is. 

Drie noodlokalen, een garderobe en een toiletgroep moeten de nood volgens wethouder Bosman verlichten. Kosten daarvoor bedragen 140.000 euro. De nieuwste prognoses laten zien dat per 1 oktober dus 303 leerlingen worden verwacht. In de schooljaren 2021-2022 en 2022-2023 zal het leerlingenaantal mogelijk iets groeien daarna zal dit aantal stabiliseren tot naar verwachting 290 leerlingen tot 2030.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden