<p>Koetshuis Havezate de Kamp. &nbsp;Foto: PR</p>

Koetshuis Havezate de Kamp.  Foto: PR

Havezate De Kamp zondag open in kader Open Monumentendag

Havezate De Kamp zondag open in kader Open Monumentendag

NEEDE - Een havezate is een versterkt huis (burcht), hofstede, hof of hoeve. Het is al een tijd wat stilletjes rond Havezate de Kamp in Neede. Hoe staat het met deze middeleeuwse Needse versie van dit onderkomen met aan de rand van Neede? Wie dat wil weten kan zondag met eigen ogen een kijkje nemen. Want zondag 12 september van 11.00 tot 16.00 uur is de Havezate open in het kader van de Open Monumentendag.

Sinds november 2014 is het complex in handen van de NyStaete Group. Eric Nijkamp van de NyStaete Group vertelt dat de renovatie van de Havezathe en het koetshuis nu nagenoeg af is. Schilders zijn deze week bezig met het schilderen van het hekwerk van de boogbrug over de gracht. En ook binnen worden nog wat kleine werkzaamheden verricht. Nijkamp: “De Open Monumentendag is daarom voor ons een mooie gelegenheid Needenaren te laten zien wat er de afgelopen twee jaar eigenlijk allemaal is gebeurd. En dat is veel. Van binnen en buiten is alles gerenoveerd. De Havezate en het koetshuis zijn in oude glorie hersteld. Mensen kunnen zondag op eigen houtje in het pand en op het terrein rondlopen en kijken. Maar er is ook iemand die de kamers binnen kan laten zien en het grote binnenterrein.”

De vroegste vermelding over de havezate is afkomstig uit het jaar 1469 toen deze onder het ridderschap van de heerlijkheid Borculo viel. Havezate de Kamp is volgens Nijkamp nu klaar om weer in gebruik genomen te worden, voor een workshop, vergadering, training, feest, verjaardag of welke bijzondere gelegenheid ook. De Kamp is te huren als een 24-uursaccommodatie waar de huurder de beschikking heeft over de Havezate en haar twee verblijfsaccommodaties met in totaal 22 moderne tweepersoonskamers voorzien van eigen douche en toilet.

www.havezathedekamp.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden