Kronenkamp - Open Monumentendag - foto 1
Kronenkamp - Open Monumentendag - foto 1

Enthousiasme rond toekomstig theater en aanleg voedselbos

NEEDE - Veel bezoekers hebben op Open Monumentendag de vorderingen op het Natuurpark Kronenkamp in Neede bewonderd. De komende tijd wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van het 360°-theater in een oude gashouder vier meter onder de grond. Het voedselbos wordt in 2022 aangelegd. De reacties van de bezoekers waren lovend.

In het voormalige zuiveringsfilter, dat tot ontmoetings- en bezoekerscentrum ‘het Filter’ is omgevormd, werd de canon over de geschiedenis van Neede en de vleermuizententoonstelling goed bezocht.
Het Natuurpark Kronenkamp is ontstaan op de locatie van de voormalige rioolwaterzuivering aan de Kronenkamp 14 in Neede. Het terrein is omgetoverd tot een belevingspark waar natuur, vleermuizen, zuiver water, duurzaamheid, kunst en cultuur zich verenigen. De ligging, de natuur en de markante bouwwerken maken het tot een unieke plek.
Een excursie over het terrein met begeleiding, voor groepen tot 25 personen, is ook mogelijk op een later moment. Kosten hiervoor bedragen 50 euro.

Het bestuur maakte tevens van de gelegenheid gebruik om op deze dag vrijwilligers te werven. Door de toenemende belangstelling en de toename van activiteiten is de behoefte aan vrijwilligers groot. Aanmelding als vrijwilliger voor gastvrouw/-heer en voor het onderhoudsteam van het park is doorlopend mogelijk via info@natuurparkkronenkamp.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden