Tijdens de najaarskermis, editie 2017, mikt burgemeester Van Oostrum op de vogel. Foto: Rob Stevens
Tijdens de najaarskermis, editie 2017, mikt burgemeester Van Oostrum op de vogel. Foto: Rob Stevens

Het Vogelschieten in Eibergen gaat door

EIBERGEN - Het volgelschieten in Eibergen is een traditioneel element van de najaarskermis. Maar hoe organiseer je dat in tijden van corona? Want er is weliswaar kermis op De Brink maar voor de cafés blijft alles ook dit najaar nog even op een laag pitje staan. Terwijl zich daar normaal een groot deel van het kermisgebeuren af speelt. De cafés hopen nu op een spetterende voorjaarskermis. De kermis en het vogelschieten gaan wel door.

Door Rob Stevens

Jelle de Vries is blij dat het vogelschieten dit jaar wel door kan gaan. Jelle de Vries: “In goed overleg met Stichting De Draaimolen, de gemeente en het Open Lucht Theater is dat besloten. We schieten dit jaar weer in het Open Lucht Theater. Daar kunnen we goed controle uitoefenen. Iedereen vanaf 12 jaar moet bij binnenkomst een bewijs van vaccinatie of geldige testuitslag overleggen. Eenmaal binnen de hekken heeft men dan bewegingsvrijheid. Vanwege de praktische haalbaarheid wordt dit jaar nog afgezien van het Jeugdvogelschieten.”

Jaarlijks is er volgens De Vries een min of meer vaste groep schutters die altijd mee doet. Maar in principe kan iedereen zich bij binnenkomst aanmelden voor de schutterswedstrijd. Zondag 19 september om 15.00 uur lost de huidige koning Timo Somhorst het eerste schot. Daarna is de beurt aan de burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, die namens de gemeente het openingsschot zal afvuren. 

Jaarlijks organiseert het schuttersgilde met 10 tot 15 leden dit evenement. Een schutterskoning treedt automatisch toe tot dit gilde. Jelle de Vries is ook lid van het schuttersgilde.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden