Eibergen opnieuw het rallyhart bij ACtronics Achterhoek Rally

EIBERGEN - Tijdens de ACtronics Achterhoek Rally is Eibergen, op zaterdag 20 november, hét episch centrum van het autosportevenement. Zo zullen zowel het servicepark als de start en finish van de rally gevestigd zijn in Eibergen.

Het servicepark keert, net als in 2019, terug naar het ruim opgezette industrieterrein De Kiefte. Hier verzamelen alle equipes zich en worden de auto’s in topconditie gebracht door de monteurs. Een cruciale plek, waar ook halverwege de rally de auto’s door de serviceteams weer in recordtijd gereed gemaakt worden voor de klassementsproeven die komen. Cruciale keuzes worden hier gemaakt. Welke banden kunnem er het beste onder de auto worden gezet? Blijft het droog, of komt er toch nog een ‘najaarsbuitje’ aan? En hoe kan de auto het best afgesteld worden om de auto te optimaliseren voor de wisselde ondergronden in de Achterhoek. Wie het echte rallygevoel wil meemaken, moet dus zeker een bezoekje brengen aan het industrieterrein De Kiefte om een glimp van deze hectiek mee te kunnen krijgen. 

Klassementsproeven
Nadat al eerder bevestigd werd dat een aangepaste versie van de klassementsproeven in Eibergen terug zal keren, is ook duidelijk geworden dat ook de start en finish van de rally in Eibergen zijn. Deze keer echter niet in het openluchttheater, maar op de Brink, het centrum van Eibergen.

Hier arriveren de eerste rijders rond het middaguur voor de officiële start van de rally. De Brink wordt voor de gelegenheid helemaal omgetoverd tot hét rallycentrum van Nederland. Mede dankzij de steun van de Eibergse ondernemers en tal van vrijwilligers is het start- en finishpodium gevestigd in een grote tent die voor de gelegenheid wordt opgebouwd. De dan aanwezige kerstverlichting en marktkraampjes zorgen ongetwijfeld voor een heel bijzondere rallyervaring. 

Finish
Ook de finish van de rally vindt dus op de Brink plaats, waar de equipes in het begin van de avond worden terugverwacht. De grote vraag is wie zich daar op de Brink tot winnaar van de tweede ACtronics Achterhoek Rally mag laten kronen en de champagne kan ontkurken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden