Salomon en Lena de Vries-Gottschalk. Foto: PR
Salomon en Lena de Vries-Gottschalk. Foto: PR

Stolpersteine houden straks in Neede herinnering levend

Kleindochters leggen Stolpersteine

NEEDE - De Stichting 4 en 5 mei comité Neede legt op vrijdag 24 september Stolpersteine in de Nieuwstraat en de Ruwenhofstraat. Hiermee wil het comité de herinnering levend houden aan de gruwelijke moord op Joodse inwoners van Neede tijdens de Tweede Wereldoorlog: ‘Opdat wij niet vergeten.’

De Stolpersteine worden gelegd bij de laatste woonadressen van deze dorpsgenoten, te weten Nieuwstraat 21 (Salomon en Lena de Vries) en Ruwenhofstraat 11 (Israël, Jetje, Hartog en Johanna Bertha Philip en schoonzoon Abraham Groonheim).

Tijdens de besloten bijeenkomst leggen de kleindochters van Salomon en Lena de Vries de Stolpersteine voor hun grootouders. Van de familie Philip zijn geen nabestaanden gevonden.

Burgemeester Van Oostrum van Berkelland zal ook aanwezig zijn, een vertegenwoordiger van de Stichting Synagoge Borculo en enkele sponsors van de Stolpersteine, waaronder het Needse Havezathe Cultuurfonds.

Het 4 en 5 mei comité Neede beoogt een waardige ceremonie, die recht doet aan deze Joodse dorpsbewoners die slachtoffer werden van gewetenloze behandeling. Bewustwording moet herhaling voorkomen, zo benadrukt het Needse comité nog maar eens.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden