Het diamanten paar Bomers-Abels. Foto: Rob Weeber

Het diamanten paar Bomers-Abels. Foto: Rob Weeber

Tuimeling luciferdoosje zette Henk en Betsy in vuur en vlam

Algemeen

Diamanten huwelijk voor echtpaar Bomers-Abels

Door Rob Weeber

EIBERGEN - Er was een tijd dat je niet op dezelfde dag voor wet en kerk kon trouwen. Henk Bomers en Betsy Abels trouwden dan ook op 24 april voor de kerk en op 15 augustus voor de wet, nu precies zestig jaar geleden. Henk (83) kwam uit Eibergen en Betsy (84) uit Enschede. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in De Klok in Eibergen.

Omdat haar moeder uit Eibergen kwam, zagen de familieleden elkaar regelmatig aan weerszijde van de provinciegrens. Een van de uitgaansgelegenheden aan Gelderse kant was De Klok. Op een dag waren daar twee vrienden aanwezig die beide hetzelfde meisje zagen. Het tossen met een luciferdoosje bepaalde dat Henk haar ten dans mocht vragen. “Toen we trouwden, hadden onze vrienden een loper van luciferdoosjes in de feestzaal uitgelegd,” kijkt Henk terug. “Tevens draaiden ze heel toepasselijk het liedje ‘Als ik wist dat je zou komen, had ik de loper uitgelegd’, destijds gezongen door Dorus.”

Bij ons trouwen,
hadden onze
vrienden een
loper van
luciferdoosjes
in de feestzaal
uitgelegd

Na hun trouwen trokken ze bij Henk thuis in. Zijn vader was de bekende Eibergse smid Bart Bomers. Henk is opgeleid tot automonteur en heeft zijn hele leven gesleuteld. De moderne auto echter is teveel afhankelijk van de computer geworden en niet meer aan hem besteed.
Sport vormde een belangrijk deel van hun sociale leven. Zowel Betsy als Henk zette zich jarenlang in als vrijwilliger voor FC Eibergen. Beiden zijn bovendien fanatiek aanhanger van FC Twente. Henk heeft nog steeds een seizoenkaart. Ook de sportwedstrijden van de kleinkinderen worden zo mogelijk trouw bezocht. Zelf voetbalde Henk tot en met de A-junioren bij DES aan de Rekkense Binnenweg. Hij moest daarna wegens een knieblessure afhaken.

Het echtpaar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede