In Burgers' Zoo was een van de 'zekerheidjes' een kijkje bij de indrukwekkende olifant. Foto: PR
In Burgers' Zoo was een van de 'zekerheidjes' een kijkje bij de indrukwekkende olifant. Foto: PR

Hofmaat kijkt ogen uit bij bijzondere dieren

Schoolreis: keihard zingen in de bus

NEEDE - Het blijft voor kinderen (maar ook voor volwassenen) een bijzondere ervaring: het kijken naar dieren. Zeker als het ‘niet-alledaagse’ soorten betreft als wallaby’s, apen, olifanten of haaien. De kinderen van de Hofmaat in Neede gingen op schoolreisje, naar Hof van Eckberge, de Apenheul of Burgers’ Zoo.

‘De wielen van de bus gaan rond en rond’ en ‘Hofmaatschool gaat nooit verloren!’ werd luidkeels gezongen door de kinderen van groep 6, 7 en 8. Zij gingen woensdag met de bus eindelijk weer eens op schoolreis en wat hadden ze er zin in. Al twee schooljaren was er immers geen schoolreis meer geweest.

De kleuters vertrokken naar Hof van Eckberge. Daar konden ze zich binnen en buiten heerlijk uitleven; lekker kimmen, klauteren en spelen met water. ‘Juf ik vind het heeel leuk!’ zei een enthousiaste kleuter. De prairiehondjes, alpaca’s en wallaby’s werden bewonderd en een kleuter vroeg zich af waar de olifanten waren...

De middenbouw van de Hofmaat vertrok naar de Apenheul. Ze hebben daar genoten van de capriolen van allerlei soorten apen. De ringstaartmaki’s sprongen letterlijk zomaar achter je langs, geweldig om te zien. En natuurlijk hingen de kinderen zelf ook nog even de aap uit in de speeltuin.

De oudste leerlingen brachten een bezoek aan Burgers’ Zoo. In de Desert zagen kinderen een medewerker met een bak sprinkhanen lopen: voer voor de Coloradopad, wat een joekel van een beest! Dat wilde een aantal leerlingen wel graag even zien. Sem uit groep 8 kon echt heel veel vertellen over de dieren die er in het park waren en kende het park op zijn duimpje. In de safari zagen de kinderen de giraffen met gespreide poten drinken, maar het mooiste was toch wel de Ocean; de roggen en haaien die daar zwommen kon je bijna aanraken. Een geweldige dag waar de kinderen erg van hebben genoten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden