Dennis Otten tussen de oldtimers. Foto: Rob Weeber
Dennis Otten tussen de oldtimers. Foto: Rob Weeber

Nieuw in Eibergen, Classic Car Auctions

Algemeen

EIBERGEN - Autoliefhebbers van classic cars kunnen hun hart ophalen in Eibergen. In het voormalige fabriekspand van de voormalige stoelenfabriek van Groot Landeweer aan de Kiefteweg is sinds juli van dit jaar Classic Car Auctions neergestreken, een online veilinghuis voor klassieke en sportieve auto’s en motoren.

Door Rob Weeber

Ondernemers achter het project zijn Dennis Otten en Hans van der Pluijm. Classic Car Auctions heeft locaties te Uithoorn, Amsterdam en Emmeloord, waar auto’s door particulieren en bedrijven kunnen worden ingebracht om te worden aangeboden in een online veiling. “We liepen tegen deze locatie aan,’ vertelt Otten. “Het zijn klassieke booghallen die met hun industriële uitstraling prima aansluiten bij de classic cars en andere vintage items.” In totaal meet het complex zo’n 20.000 vierkante meter, waarvan ongeveer 12.000 vierkante meter bebouwd is. Niet alles daarvan zal worden gebruikt voor veilingdoeleinden. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een 3.500 vierkante meter grote hal waar straks de auto’s en motoren te bewonderen zullen zijn die online geveild worden. Daar ook kunnen bezoekers ontvangen worden voor de kijkersdagen.

Otten heeft zijn sporen verdiend in de veilingwereld. Hij werkte lange tijd bij Troostwijk Auctions en Catawiki, een online veiling platform voor oldtimers en motoren, voordat hij de overstap maakte naar Classic Car Auctions. Doel van Classic Car Auctions is wekelijks een veiling te houden op automotive-gebied. De aangeboden auto’s en andere objecten worden gefotografeerd en uitgebreid beschreven. Naast de eigen inkoop kunnen ook derden hun klassieker, sportauto of motor inbrengen voor een volgende veiling.

Kijkdagen
Op dit moment loopt er een online veiling met meer dan 130 voertuigen. Geïnteresseerden kunnen op 2 en 5 oktober een kijkje nemen in de hal in Eibergen, van 10.00 tot 16.00 uur. Daarna kan er nog tot en met 6 oktober online geboden worden. Classic Car Auctions is gevestigd aan de Kiefteweg 70 in Eibergen. Voor meer informatie zie de website.

https://www.classiccar-auctions.com/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant