Na 18 maanden eindelijk artiesten in Theater Berkelland

Algemeen

EIBERGEN - Na achttien maanden kan Theater Berkelland eindelijk de deuren weer openen. Op 25 september schrapte het demissionaire kabinet Rutte de 1,5m maatregel. Theaterbezoekers kunnen weer naast elkaar plaats nemen. Wel moet iedere persoon ouder dan 13 jaar nog een coronatoegangsbewijs met een qr-code van Coronacheck laten zien bij binnenkomst.

Het programma voor het nieuwe theaterseizoen is klaar. De theaterkranten zijn verspreid in Berkelland. Het programma bestaat uit voorstellingen van regionaal en landelijk bekende artiesten. In de rij van regionale artiesten staan namen als Helligen Hendrik, Thijs Kemperink&Erwin Nijhoff, Frans Miggelbrink, Ernest Beuving en Völle Wille en het Brookduo. Ook landelijk bekende artiesten treden op: Annick Boer (bekend van o.a. Kanniewaarzijn en de TV Kantine), Andries Tunru ( landelijk bekend geworden door het programma De slimste mens), Yvonne Keuls en Dick Altena en Savannah. Het seizoen gaat van start op zondag 17 oktober met een spectaculair variété-optreden van Släpstick (tot 2018 bekend als Wëreldbänd): The Roaring Twenties. Släpstick trekt volle zalen in West- Europa en in Nieuw-Zeeland.
Het hele programma is te vinden op de website. Daar staat ook alle informatie over de kaartverkoop en het coronatoegangsbewijs

Aan de slag
Het blijft spannend of Theater Berkelland de stijgende lijn van voor de coronaperiode weer op kan pakken. Vorige week zijn de vrijwilligers voor het eerst weer bij elkaar gekomen. Daar bleek, dat ze weer graag aan de slag gaan om de bezoekers een mooie avond uit te bezorgen. Vrijwilligers houden Theater Berkelland draaiend. Het was daarom best spannend, of zij na de coronatijd weer beschikbaar zouden zijn. Een aantal vrijwilligers is om uiteenlopende redenen gestopt. Maar ook nieuwe mensen hebben zich aangemeld. Binnenkort moet blijken of ook de bezoekers weer de weg naar het theater aan de Kerkstraat in Eibergen weten te vinden. Aan het programma hoeft het niet te liggen. Het is een gevarieerd programma met muziek, cabaret, voorstellingen in de streektaal en een kindervoorstelling.

Subsidie
Financieel heeft het theater de periode tussen maart 2020 en oktober 2021 weten te overbruggen dankzij de subsidie van de overheid. De regeling TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) zorgde ervoor, dat het theater niet kopje onder ging. Bovendien was er de financiële medewerking van de Exploitatie Stichting Kulturhus ’t Spieker. Deze stichting heeft er in de afgelopen vier jaar voor gezorgd, dat Kulturhus ’t Spieker weer letterlijk en figuurlijk een gezonde organisatie is geworden. Vanaf 2017 groeide ’t Spieker uit tot een multidisciplinair gezondheidscentrum. Samen met de twee muziekverenigingen Excelsior en Euphonia die vanaf de start gehuisvest zijn in dit mooie gebouw en de theaterzaal van Theater Berkelland kan men met recht spreken van een Kulturhus: een combinatie van verschillende voorzieningen, commercieel en niet-commercieel, in één gebouw, waarin samenwerking de sleutel is. Daarmee krijgt ’t Spieker weer de plek in de samenleving die het moet hebben.


www.theater.berkelland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant