De Oale Schole. Foto: PR
De Oale Schole. Foto: PR

Slachtvisite bij Oud Noordijk gaat niet door

NOORDIJK - Nu even over de Slachtvisite annex vetpriezen die voor zaterdag 20 november staat gepland. Het bestuur van Oud Noordijk heeft na rijp beraad besloten de jaarlijkse slachtvisite annex vetpriezen dit jaar niet door te laten gaan en naar 2022 door te schuiven. 

Het evenement dat jaarlijks erg veel belangstellenden trekt stond gepland op zaterdag 20 november. “Er zijn nog teveel belemmeringen voor alle onderdelen van het programma. Dat gaat ten koste van een gezellige en makkelijk toegankelijke slachtvisite en dat willen wij en naar wij aannemen onze bezoekers ook u niet”, zegt voorzitter Johanna Reurink. “Halfbakken werk, dat past niet bij ons, vindt zij. Dus helaas, uitstel. In 2022 zien we wel verder.”

Misschien iets anders dan op 20 november? “Wij denken aan een mooie filmavond. Anders dan u van ons gewend bent. Dit idee moet nog uitgewerkt worden. Daarover zullen wij zo spoedig mogelijk nadere informatie in de media verstrekken. Hou de avond in elk geval vrij.”

Ook bij Oud Noordijk komt er weer leven in de brouwerij. Langzaam maar zeker wordt het vaste onderhoudswerk weer opgepakt en gehoopt wordt dat dit proces zich doorzet. Het is ook niet niks, vele maanden wachten en nog eens wachten en steeds weer die domper dat het nog afwachten blijft. Nu dus een stuk positiever. “Wij kunnen weer aan de slag, al blijft het toch nog oppassen geblazen”, zegt Johanna Reurink. “Er is nog een aantal drempels die met name het contact met onze leden en belangstellenden moeilijk maken en dat is niet fijn. Controles, QR-codes, vaccinatiebewijzen en negatieve testbewijzen, het past niet zo goed bij ons. Maar toch, we hebben geen keus, we moeten de regels volgen en dat betekent dus beperkingen.”

Wat gebeurt er dan wel? “Onze tuinmensen zijn in het Höfke al weer bezig en ook onze onderhoudsploeg heeft in werkplaats de Looze de draad weer voor de volle 100 procent opgepakt. Er is voor beide groepen genoeg werk aan de winkel. De Oud Noordijk redactie heeft ook niet stil gezeten. Zij hebben het voorwerk voor de Noariker Joargang 2021 klaar. Het resultaat ervan ligt bij de drukker. Het boekwerk wordt begin oktober in de Oale Schole afgeleverd en zal zo spoedig mogelijk daarna worden verspreid. Het boek staat weer vol met mooie verhalen en veel foto’s en is dus ook deze keer het lezen meer dan waard.”

Zowel de vereniging als de stichting De Oale Schole nemen ook dit jaar deel aan Rabo ClubSupport-actie. De Leden van de Rabobank bepalen in deze actie welke verenigingen en instellingen een financieel steuntje in de rug krijgen van de bank. De leden kunnen tussen 4 en 25 oktober hun stem uitbrengen. “Het bestuur hoopt dat de leden en alle anderen die Oud Noordijk een goed hart toedragen op zowel Oud Noordijk als op De Oale Schole zullen stemmen. Voor verdere informatie wordt verwezen naar de folder, die alle leden zullen ontvangen. Het bestuur is momenteel druk bezig met het samenstellen van het jaarprogramma 2022.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden