<p>Deelnemers aan de Lus van Beltrum. Archieffoto: PR/WTC Keitrappers</p>

Deelnemers aan de Lus van Beltrum. Archieffoto: PR/WTC Keitrappers

Toertochten Keitrappers exposeren verborgen schoonheid

‘Lus van Beltrum’ een ware klassieker

BELTRUM - De ‘Lus van Beltrum’ is als een van de oudste Veldtoertochten in de Achterhoek een ware klassieker. Elk jaar worden vernieuwde routes aangeboden die door medewerking van veel grondeigenaren alleen op de dag van de tocht voor deelnemers toegankelijk zijn.

Hierdoor ontstaat een unieke en aantrekkelijke MTB-tocht met verrassende singeltracks en doorsteken. Als deelnemer mag men op zondag 24 oktober over paden fietsen die anders voor publiek niet met de fiets niet toegankelijk zijn. Deelnemers kunnen zich laten verrassen door deze verborgen schoonheid van deze mountainbikeroutes en ga de uitdaging aan met het Achterhoeks landschap.
Op de toegangswegen naar Beltrum wordt de route naar de start-/finish-locatie duidelijk aangegeven.

Direct aan het start-/finish-terrein is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Routes worden volledig door de organisatie gepijld. Rijden op GPS is niet mogelijk, dit op verzoek van de landeigenaren. Alleen zo is het voor de Keitrappers mogelijk telkens weer een vernieuwd en uitdagend parcours aan te bieden.
Onderweg is een verzorgingspost met dames- en herentoiletten, technisch servicepunt, EHBO en gratis catering. De ‘Lus van Beltrum’ draagt sinds 2016 met trots het ‘Extra Goed geregeld‘ keurmerk van de NTFU. Bij de toekenning van het keurmerk wordt onder andere gekeken naar: organisatie, routebeschrijving, uitpijlen, veiligheid en service. Er is keuze uit drie verschillende afstanden; 35, 50 en 65 kilometer.

De kosten voor deelname bedragen 6 euro; NTFU-leden betalen 4 euro. Om zich te verzekeren van deelname en voor een snelle doorstroming adviseert de organisatie voorinschrijving. Kijk voor meer informatie over de inschrijving op fietssport.nl.

Graveltocht
Ze worden steeds populairder, dat merken ze bij de Keitrappers ook: graveltochten. Het ideale alternatief voor de wegfietser die minder heeft met MTB en de MTB-er die wel eens een sneller parcours wil trappen zonder veel technische singletracks en zwaardere ondergrond.

Omdat je toch meer midden in de natuur staat en ook omdat de gemiddelde snelheid vaak wat lager ligt, waardoor je meer van je omgeving kan genieten, zijn veelgehoorde pluspunten. Reden voor de Keitrappers om ook Graveltochten aan te bieden in het toertochtprogramma voor Beltrum en Lichtenvoorde.

Het Achterhoekse coulisselandschap is uitermate geschikt om te ontspannen met een mooie graveltocht. Kronkelende landwegen, verspreide bossen, glooiende akkers, natuurgebieden en verspreide dorpen en vergezichten maken het ideale decor voor een uitdagende graveltocht. Er is keuze uit drie afstanden; alle routes zijn uitsluitend te fietsen via GPS en te downloaden op deze site vanaf vrijdag 22 oktober 18.00 uur: 120 km voor de ervaren diehard, die niet bang is voor een kilometertje meer of minder, met starttijd tussen 8.00 uur en 9.00 uur; 80 km voor de gevorderde gravelbiker, met starttijd van 8.30 tot 10.00 uur; de 60 km voor de minder ervaren en/of getrainde gravelbiker, of de MTB-er die weinig heeft met singletracks en/of zwaardere ondergrond, met de startmogelijkheid tussen 9.00 en 10.30 uur.

De deelnamekosten voor de 60km en 80km zijn 6 euro (NTFU-leden betalen 4 euro) voor de 120 km-tocht bedragen ze respectievelijk 6 euro en 8 euro voor NTFU-leden en niet-leden.

Ook hiervoor is voorinschrijving gewenst. Kijk voor meer informatie over inschrijving op fietssport.nl. Op de toegangswegen naar Beltrum wordt weer de route naar start en finish duidelijk aangegeven. Direct aan het start-/finishterrein is ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden