<p>Streetwise, leren hoe je te gedragen in het verkeer: bij twijfel wachten tot het gevaar is geweken. Foto: Ri&euml;lle Wielens</p>

Streetwise, leren hoe je te gedragen in het verkeer: bij twijfel wachten tot het gevaar is geweken. Foto: Riëlle Wielens

Leerlingen De Marke straatwijs

Leerlingen De Marke straatwijs

Vervolg van de voorpagina

NEEDE – De leerlingen van Obs De Marke hebben afgelopen week deelgenomen aan het programma ‘Streetwise’ van de ANWB. Vanwege de coronamaatregelen was deze dag al twee keer uitgesteld, het enthousiasme was daarom extra groot. 

De leerlingen van groep 5 en 6 hebben geleerd over de remweg van een auto. Zij mochten plaatsnemen in de ANWB Streetwise auto, met gelukkig een extra rempedaal. Wanneer er gevlagd werd moesten ze zo snel mogelijk remmen. De remweg bleek veel langer dan ze dachten. Soms zelfs wel 21 meter. 

Groep 7 en 8 heeft geoefend met de trapvaardigheid. Op de fiets moesten ze een parcours afleggen tussen pionnen, over smalle en bochtige wegen. Daarnaast hebben ze ook ervaring opgedaan met een verdraaide bril. Ze zagen alles een beetje dubbel en dan was het best lastig om op het rechte pad te blijven. Groep 3 en 4 heeft in de gymzaal les gehad over veilig oversteken met of zonder zebrapad en hoe je veilig kunt meerijden in de auto. 

Groep 1 en 2 nam deel aan het verkeer in de speelzaal van de school. Ze mochten zelf sturen en moesten letten op verkeersborden, tekens op de weg en verkeersdeelnemers. Bij het zebrapad moesten ze stoppen wanneer iemand wilde oversteken. Het was een heel leuke en leerzame ochtend. Alle kinderen kregen na afloop een certificaat van Streetwise en kunnen nu weer een stukje wijzer gebruikmaken van de straat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden