Tatuut! de Kinderboekenweek geopend

Brandweer op De Hofmaat

NEEDE - Met loeiende sirene kwam de brandweerwagen bij OBS De Hofmaat om de hoek. Alle kinderen keken geschrokken om. Was er brand dan? Nee, de Kinderboekenweek werd geopend! 

Twee brandweermannen sprongen uit de wagen en klommen met een brandweerladder op het dak. Daar werd het spandoek van OBS De Hofmaat uitgerold en samen met de kinderen werd afgeteld van vijf tot nul om de Kinderboekenweek te openen. Een kanon schoot confetti de lucht in en daarna werd er gedanst en gezongen op het lied ‘Worden wat je wil!’.

In alle groepen komt iemand vertellen over zijn of haar beroep. Groep 3 kreeg vandaag alles te horen over de brandweer en ze mochten zelfs een rondje meerijden in de brandweerwagen. Ook brengen de groepen een bezoek aan de bibliotheek. Groep 7 en 8 waren woensdag al aan de beurt. ‘Wat zou jij later willen worden?” Vroeg Heleen Tijink van de bibliotheek. De meeste kinderen wisten het al; kledingstyliste, kraamverzorgster, verzorgster voor ouderen, loonwerker of acteur.  Een leerling wist het nog niet, maar hij wilde in ieder geval later veel geld verdienen. 

Veel kinderen waren net als alle leerkrachten deze dag ook verkleed als agent, kapitein, kok, zorgmedewerkster, stewardess of soldaat. De komende week staan de lessen in het teken van de Kinderboekenweek, die duurt nog tot en met 17 oktober. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden