<p>Een blauwe schicht, de bijnaam voor de ijsvogel -de vliegende diamant, door de Engelsen toepasselijk Kingfisher genoemd- die juist ijs als grote vijand heeft, geschilderd door Freddy Nauta. Foto: Freddy Nauta</p>

Een blauwe schicht, de bijnaam voor de ijsvogel -de vliegende diamant, door de Engelsen toepasselijk Kingfisher genoemd- die juist ijs als grote vijand heeft, geschilderd door Freddy Nauta. Foto: Freddy Nauta

Freddy Nauta tekent en schildert in alle hoeken en gaten

Tot ergernis van opvoeders, maar zelfs te zien tot in Rijksmuseum

RUURLO –  Freddy Nauta exposeert van 18 oktober tot en met 19 november bij KunstKring Ruurlo. De expositie is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur te bezichtigen in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5. De toegang is gratis.

Freddy Nauta is een bekend gezicht in Ruurlo. Hij werkt er al sinds 1986 als fysiotherapeut. Naast zijn vak heeft Freddy nog twee passies: hij is enthousiast amateur-astronoom en kunstschilder. Soms combineert hij beide passies, zoals te zien is bij de permanente tentoonstelling van zijn astronomische schilderijen bij publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem.

Ontwikkeling
Zodra hij oud genoeg was om een potlood vast te houden begon Freddy Nauta te tekenen en daar is hij nooit meer mee opgehouden. Hij tekende op alles wat los en vast zat: op elk velletje papier, in de marge van zijn schoolschriften (tot ergernis van zijn leraren), op behang (tot ergernis van zijn ouders). En ook nu nog tekent hij zodra hij de kans krijgt: in tekenboekjes, maar ook op onderleggers in restaurants of lege vlakken in tijdschriften. Het is niet bij tekenen alleen gebleven: sinds een aantal jaar beleeft hij ook veel plezier aan schilderen. Zowel met aquarel als acryl en olieverf.

Tegenwoordig maakt Freddy ook ontwerpen voor logo’s, geboortekaartjes, trouwkaarten en pentekeningen van huizen en boerderijen. Hij maakt daarbij gebruik van verschillende technieken waaronder pentekenen, pastelkrijt, aquarel en olieverf. 

Grootste wens
De grootste wens van een schilder is natuurlijk dat zijn of haar werk in een museum mag hangen. En het mooiste museum om te hangen is dan wel het Rijksmuseum Amsterdam. In 2019 kwam deze wens voor Freddy Nauta uit, toen een schilderij van hem werd uitgekozen voor de tentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’!

In de regio heeft Freddy de afgelopen jaren inmiddels diverse exposities gehad. Deze expositie in het Kulturhus geeft een beeld van de opdrachten en vrij werk. Ook de ‘Rembrandt’ die in het Rijksmuseum heeft gehangen is er te zien.
Meer informatie over hem en zijn werk is te vinden op zijn eigen website, maar ook op de website van de KunstKring Ruurlo.

 www.kunstkringruurlo.nl 

https://frederiknauta.jouwweb.nl/freddy-nauta

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden